Peter Pellegrini is kipróbálta az öregítő alkalmazást, a szakértők szerint veszélyes használni - FOTÓ!

Ha valaki mostanság felnézett a Facebookra, a Twitterre, vagy az Instagramra, valószínűleg találkozott olyan bejegyzéssel, amelyben a felhasználó a korához képest sokkal idősebbnek, esetleg nagyon fiatalnak látszott. A jelenség a FaceApp alkalmazásnak köszönhető, amely egy ideje már elérhető, de most ismét nagyon népszerű lett. Még a miniszterelnök, Peter Pellegrini is kipróbálta, és az eredményt megosztotta a saját Facebook-oldalán. 

Peter Pellegrini is kipróbálta az öregítő alkalmazást, a szakértők szerint veszélyes használni - FOTÓ!
Fotó: Techspot

A szakértők azonban úgy vélik, nincs minden rendben az alkalmazás körül, így óvatosságra intik azokat, akik kipróbálnák.

  • A program egyrészt olyan funkcióhoz is hozzáférést kér, amikre igazából nincs szüksége. Felmerült a gyanú, hogy a program a készüléken található összes fotót feltölti valahova. Ez ezért is problémás, mert így azt sem tudni, kik látnak rá az üzemeltetőkön kívül.
  • A képeket nem a program alakítja át, egy felhőben található szerkesztő végzi a manipulálást, ez pedig csak úgy megy, ha a fotót előbb eljuttatja oda. A gond, hogy nem látni, a szerkesztés után mi történik a szerveren tárolt képpel, mire használják (még) fel;
  • Azt sem árt tudni, hogy a FaceAppot a Wireless Lab orosz programozói készítik. Mivel az ország nagyon nem pozitív dolgok miatt kerül be mostanság a kibervédelemmel kapcsolatos hírek közé, már csak ezért is érdemes óvatosnak lenni vele. Nem mindegy, mit áldozunk fel pár perc szórakozásért.

Fotó: Facebook

viaHvg