PECH: Elúszhatott a 63 millió dolláros lottónyeremény

Elúszhatott a 63 millió dolláros (56 millió eurós) kaliforniai lottófőnyeremény: a végső határidőig nem jelentkezett senki a tuti nyertes szelvénnyel, bár az igényüket többen is bejelentették a mesés vagyonra.

A kaliforniai lottójáték szervezője csütörtök délután öt óráig adott időt a nyertes szelvény bemutatására. Az érvényes cédulával azonban senki nem jelentkezett. Alex Traverso, a lottójáték szóvivője elmondta, hogy akadnak ugyan, akik bejelentették igényüket a 63 millió dollárra, de ezeket az ügyeket még ki kell vizsgálni.

Szerdán egy Los Angeles-i bíróságon nyújtott be keresetet a Los Angeles megyében élő Brandy Milliner, aki azt állítja, hogy bemutatta a nyertes szelvényt, de elutasították, mert a cédula az illetékesek szerint túlságosan meg volt rongálódva.

A lottójáték szervezői jelenleg minden bejelentett igényt megvizsgálnak. Amennyiben egyiket sem fogadják el, a kaliforniai lottó történetében ez lesz a legnagyobb fel nem vett összeg. A pénzt az állami iskolák kapják meg.

A nyertes SuperLotto Plus-szelvényt augusztus 8-án adták el egy Los Angeles-i 7-Eleven üzletben.

Traverso elmondta: évente 20-30 millió dollárt nem vesznek fel a különböző kaliforniai szerencsejátékok nyertesei. A tavaly bennhagyott nyeremények összege 27,1 millió dollárra rúgott. Nagy összegnek tűnhet, de a szóvivő megjegyezte, hogy a kaliforniai lottó tavaly 3,9 milliárd dollárt fizetett ki a nyerteseknek, miközben 5,5 milliárd dollár volt a bevétele.


MTI/para