Pásztor Anna dunaszerdahelyi zaklatója szembesítést akar a bíróságon

Tanúként hallgatja meg a bíróság Pásztor Annát, ugyanis zaklatója, a dunaszerdahelyi P. József azt kérte a pénteki tárgyaláson, hogy szembesítsék őket.

Bár a férfi korábban elismerte a zaklatást, most mégis tagadta, és azzal védekezett, hogy közeledését viszonozta az énekesnő. "Eddig azért ismertem el mindent, mert azt mondtam magamnak: hagyd magad, hamarabb szabadulsz" – mondta a tárgyaláson József.

A bírónő az elmeorvosi szakvéleményre hivatkozva újabb tárgyalást rendelt el, mert a vádlott elmeállapota miatt észszerű kétely merült fel beszámíthatóságát illetően. Viszont helybenhagyták a férfi kérését, aki azt kérvényezte, hogy szembesítsék őt az énekesnővel.

Pásztor Annának így meg kell jelennie a februári tárgyaláson, ahol először találja majd szemtől szembe magát zaklatójával.


Fotó: Grnák László

Pásztor Anna nem volt jelen a tárgyaláson, ám a Blikk megkérdezte, milyen érzések kavarognak benne a döntés hallatán.

"Szerettem volna elkerülni, hogy megadjam neki azt az elégtételt, hogy találkoznom kelljen vele. Sajnos úgy tűnik, elkerülhetetlen, hogy a szemébe nézzek. Nem félek tőle, de nem örülök, hogy ott állunk majd egymástól pár méterre. Bár az elfogása után találkozni akartam vele, akkor nem engedték, most itt lesz a lehetőség, hogy elmondjam neki: hagyjon békén örökre"

- mondta Pásztor Anna.


Fotó: MTI

P. József ügyvédje nem tart attól, hogy bármi balul sülne el a szembesítés során. "Ha ügyfelem mondjuk bocsánatot kér a bíróságon az énekesnőtől, az már kifejezné, hogy megbánta a történteket. Védencem jól van, az édesanyja és a legjobb barátja Szlovákiából utazott ide a tárgyalásra, hogy támogassák őt" - nyilatkozta a kirendelt ügyvéd.

P. József közel egy éven keresztül bombázta levelekkel az énekesnőt, üldözte őt a szerelmével, majd burkoltan meg is fenyegette. A férfi ott volt az Anna & the Barbies augusztusi koncertjén is. Bár nem támadt rá Pásztor Annára, a biztonsági őrök elfogták, egy hatcentis pengéjű kést is találtak nála. A férfi előzetes letartóztatásba került, amelyet előbb szeptemberben, majd november elején is meghosszabbítottak.  P. József nem tanúsított megbánást és kijelentette: nem érzi rosszul magát a rács mögött. A férfi még családja segítségét is elutasította.

Blikk/para