Paparazzik üldözték a Harry herceget és feleségét szállító autót - majdnem tragédia lett a vége

Harry herceg és felesége, Meghan Diana hercegnő tragédiájára emlékeztető, "csaknem katasztrofális" incidenst élt át kedd este, amikor autójukat "agresszív" paparazzik üldözték, miután egy New York-i jótékonysági rendezvényről távoztak

Paparazzik üldözték a Harry herceget és feleségét szállító autót - majdnem tragédia lett a vége
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Szerdán erről Harry szóvivője tájékoztatta a médiát.

"Ez a több mint kétórás üldözés majdnem balesethez vezetett más autókkal, gyalogosok is veszélbyen voltak, ahogy és két New York-i rendőr is"

-  írta a szóvivő a házaspár közleményében.

Az esetet a New York-i rendőrség is megerősítette, mondván, nem történt ütközés vagy sérülés, és senkit sem tartóztattak le.

Eric Adams, New York polgármestere újságíróknak elmondta, hogy még nem kapott részletesebb jelentést az esetről. Szerinte viszont "meggondolatlanság és felelőtlenség" egy sűrűn lakott területen bárkit autóval üldözni.

Harry édesanyja, Diana hercegnő egy tragikus közlekedési balesetben vesztette életét 1997-ben, Párizsban, amikor is paparazzik üldözték az autóját – emlékeztet a TASR.

Harry és Meghan 2020-ban lemondott a brit királyi családhoz kapcsolódó feladataikról, és az Egyesült Államokba költöztek. Szerintük az ok többek között a média intenzív zaklatása volt.

TASR/para