PÁNIK: 10 krokodil szabadult ki egy állatkertből!

Kiszabadult 10 krokodil egy dél-thaiföldi állatkertből a heves esőzések okozta árvíz nyomán, és a hatóságok felszólították az embereket, hogy legyenek résen, mert az éhes hüllők emberre is rátámadhatnak. 

A termetes hüllők némelyike eléri az öt métert is.  A Nakhon Si Thammarat tartományban fekvő Tha Lad állatkert minden lakója kiszabadult az árvízzel, amelyet a napok óta szakadó eső okoz az országi déli részén. 

Az elszabadult krokodilok befogására csónakok segítségével indított nagyszabású hajtóvadászat mindeddig eredménytelen maradt - közölte vasárnap a Bangkok Post című lap. 

Thaiföld 10 déli tartományát sújtja az áradás, amely eddig legalább 19 ember életét követelte. Az áradások csaknem egymillió embert érintenek. 

Árvíz és ítéletidő sújtja a turisták körében kedvelt Szamuj-szigetet (Koh Samui), ahol a hatóságok fürdési és búvárkodási tilalmat rendeltek el a heves esőzések, az erős szél és hullámzás miatt.

Több száz turista a sziget repülőterén rekedt, mert víz árasztotta el a kifutópályákat. Sok vasútvonalon is szünetel a közlekedés Dél-Thaiföldön.

Egy 2011-es áradás 13,6 millió embert érintett, és 815 emberéletet követelt a térségben.


MTI/para