Ozzy Osbourne nem turnézik többé - lemondta az összes fellépését

Ozzy Osbourne bejelentette soron következő fellépéseinek törlését, és azt mondta, hogy vége a turnézásoknak,  mert „fizikailag nem képes végigcsinálni” – írja a CNN.

Ozzy Osbourne nem turnézik többé - lemondta az összes fellépését
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A 74 éves zenész szerdán kiadott közleményében leírta, hogy négy éve súlyos balesetet szenvedett, amelyben megsérült a gerince, és már nem tud megbirkózni az utazásokkal a fellépésekre.

„Ez idő alatt az egyetlen célom az volt, hogy visszatérjek a színpadra”

– jelentette ki.

„Jó az énekhangom. Három műtét, őssejtkezelések, végtelen fizikoterápia és a legutóbbi úttörő Cybernics (HAL) kezelés után azonban a testem még mindig gyenge fizikailag.”

Karrierje során, amely az úttörő heavy metal banda, a Black Sabbath tagjaként indult, Ozzy szólóénekesi karrierjét Grammyvel díjazták.

Osbourne félbeszakította 2019-es turnéját, hogy felépüljön a kezdeti gerincsérüléséből, és szerdán, amikor lemondta a turnét, azt mondta, hogy nagyon jólesett neki, hogy a rajongói ezidáig ragaszkodtak a jegyükhöz.

A heavy metal legendának számos egészségügyi problémával kellett megszenvednie az elmúlt években: 2020 januárjában elárulta, hogy Parkinson-kóros, 2022 áprilisában koronavírusos lett, majd két hónappal később megműtötték.

Osbourne csapata – tette hozzá a közleményben – „jelenleg olyan ötletekkel állnak elő, hogy hol tudok majd fellépni anélkül, hogy városról városra és országról országra kellene utaznom”.

A nyilatkozat végén köszönetet mondott családjának, zenekarának, stábjának, régi barátainak, a Judas Priestnek és a rajongóinak „végtelen odaadásukért, hűségükért és támogatásukért, valamint azért, hogy olyan életet adtak neki, amiről ő álmodni sem mert.

CNN/para