Óriáskígyóval avatták fel a krokodilvadász Steve Irwin hollywoodi csillagát

A néhai ausztrál krokodilvadász, Steve Irwin családja egy óriáskígyót is vitt a híresség hollywoodi csillagának felavatására.

Óriáskígyóval avatták fel a krokodilvadász Steve Irwin hollywoodi csillagát
Fotó: Willy Sanjuan/AP

A csütörtöki ünnepségen Irwin özvegye, Terri és két gyermekük, Bindi és Robert vett részt. A 44 éves természetvédő, vadszakértő 11 évvel ezelőtt hunyt el egy rája halálos szúrásától.

A 2635. csillagnál rendezett műsor sztárja egy négy méter hosszú zöld anakonda volt. Az Angela nevű hüllőt a 14 éves Robert Irwin tartotta kordában.

A 19 éves Bindi Irwin meghatottan mondta el, hogy igyekeznek folytatni apjuk munkáját, mindent megtesznek azért, hogy eredményei ne merüljenek feledésbe.

Az özvegy arra bíztatta a rajongókat, hogy tegyenek minél többet a globális biodiverzitás védelmében, amelyet a klímaváltozás fenyeget. Mint mondta, nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyes fajokat előnyben részesítsünk másokkal szemben.

A megemlékezésen, amelyen az Irwin család tulajdonában lévő Australia Zoo tagjai szintén megjelentek, Steve Irwin legjobb barátja, Wes Mannion is felszólalt. 

Irwin több mint 200 dokumentumfilmet forgatott, ezekben a világ legveszélyesebb állatait is bemutatta, és felhívta a nézők figyelmét a védelmükre.

(MTI)