Óriási tömegpánik alakult ki a Szigeten Ed Sheeran koncertje alatt, a pultokon keresztül menekültek az emberek

Tömegpánik tört ki a Szigeten Ed Sheeran esti koncertje alatt – írja az Index.

Óriási tömegpánik alakult ki a Szigeten Ed Sheeran koncertje alatt, a pultokon keresztül menekültek az emberek
Fotó: MTI

A lap a helyszíni beszámolókra hivatkozva azt írja, hogy többen elájultak a pánikba esett emberek közül. Állítólag kibírhatatlan volt a tömegnyomor, a fesztiválozók szerint a helyzet egyenesen vérfagyasztó volt.

A pánikba esett embereket a pultosok kezdték kihúzni a tömegből.

A beszámolók szerint a koncert után is nehéz volt kijutni a helyszínről, a szervezők viszont szándékosan engedték szakaszosan a fesztiválozókat a hídra annak teherbírása miatt.

„Ilyen halálfélelmem még sosem volt, mint ma este. Kb. fél órán keresztül próbáltunk kijutni a lökdösődő, agresszív és kontrollvesztett tömegből. Rengetegen pánikba estek, vérfagyasztó élmény volt. Mi is egy büfén átmászva menekültünk meg. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez az egész olyan volt, mintha egy katasztrófafilm szereplői lettünk volna. Remélem mindenki szerencsésen túlélte a ma estét” – idézi a 444.hu az egyik résztvevőt.

A lap úgy tudja, végül mindenki szerencsésen kijutott a Szigetről, és senkinek nem esett baja.

A történtekkel kapcsolatban a Sziget szervezői az alábbi sajtóközleményt adták ki:

Az idei Sziget egy világsztárral nyitott így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben  a Fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy „ megtörve”  a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a „külső” torlódást, fennakadást. A kijutás  a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott,  hatóságokkal szoros együttműködésben , a biztonsági terveknek megfelelően. A  kötelező check- in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60  ezer ember élvezte  a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű  eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek.  Váratlan, személyi  sérüléssel járó esemény, nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról."


(Index/444)