Óriási méhkaptárnyi méhet távolítottak el egy ház tetőszerkezetéből (VIDEÓ)

Egy óriási méhkaptárnyi, 60-70 ezer méhet távolítottak el egy ausztrál ház tetőszerkezetéből. A szakembereket a házban lakó pár riadóztatta, mivel zümmögést hallottak a mennyezetből.

Óriási méhkaptárnyi méhet távolítottak el egy ház tetőszerkezetéből (VIDEÓ)
Fotó: YouTube (Screenshot)

"Láttuk, hogy hol repülnek be a tető alá, és többször meg is csíptek minket, mikor elmentünk a ház mellett"

- mesélte a ház egyik tulajdonosa kedden az ausztrál ABC televízióban. Hozzátette, hogy zümmögést és kapirgáló neszeket is hallottak felülről.

Paul Wood méhész szerint a méhek feltehetően azért költöztek a pár házába, mert azon a környéken, Brisbane északi külső kerületében kevés a fa. A méhek augusztusban, szeptemberben és októberben rajzanak Ausztráliában.

"Egy fa koronájában gyülekeznek két-három napig, és új otthont keresnek. Sajnos mivel nem maradt elég fa, a házak üregeit választják"

- magyarázta Wood.

A becslések szerint 10-15 kiló méz lehetett a ház mennyezetében. Wood kénytelen volt lyukat ütni a tetőn, és azon keresztül szippantotta ki a méheket egy különleges, erre a célra kialakított dobozba, amellyel egy megfelelő méhkaptárba tudják szállítani őket.

"Ha a méhek a falban vagy a mennyezetben vannak, csak egy méhész vagy kártevőirtó tud segíteni, de ilyen nagy mennyiségű méz tönkre tudja tenni a mennyezetet is"

- figyelmeztetett a szakember.

(MTI)