Oktagon-gála: Végh Attila ismét elsütötte nyelvbotlásos aranyköpését, amire már egy bizniszt is épít!

"Splň sa mi senil" ("Teljesült az álmom" - immár némi szándékolt nyelvbotlással, nagyjából így hangzana magyarul: "Álmosult a teljem") - hangzott Végh Attila bősi MMA harcos reakciója során a szombat este megnyert MMA meccs után.

Oktagon-gála: Végh Attila ismét elsütötte nyelvbotlásos aranyköpését, amire már egy bizniszt is épít!
Balról Végh Attila, jobbról ellenfele, Karlos Vémola

A kevert harcművészetek (MMA) szombati gálarendezvényén, az Oktagon 15-ön Végh Attila már az első meneten kiütéssel győzött - írtuk korábban. A mérkőzésre egyébként csapata tagjaként elkísérte a hírhedt nyitrai vállalkozó, Norbert Bödör, valamint egy másik korábbi MMA harcos, Matúš Mečár, akit azzal vádolnak, hogy halálra gázolt egy fiatal nőt a zebrán.

A győzelem után a ringben a gála házigazdája előtt sütötte el aranyköpését, ami aztán önálló életre kelt az interneten:

Sokan kikezdték a nyelvbotlása miatt, már egy mém is létrejött, melyen Anrej Danko fejét ültették a Pumukli becenévre hallgató Végh Attila fejének helyére:

Csakhogy sokan nem tudják, hogy mi a mondat története. A szállóigévé váló nyelvbotlás egyébként valóban nyelbotlásként indult, idén júniusban, épp a tegnapi mérkőzés egyik sajtótájékoztatóján pattintotta el.

Ma viszont ez már Attila egyfajta védjegye, melyből üzletet is csinált, ugyanis némi öniróniával átitatva ilyen felirattal árulja saját márkás ruhaneműit. A szombat esti beköpése tehát ennek tudható be. 

Ami viszont már kisebb hangsúlyt kapott, hogy ettől függetlenül is megbotlott a nyelve, ugyanis amikor megköszönte a győzelmet csapatának, "vereségét" ajánlotta feleségének és kisfiának, a videón nagyjából 18.00-tól:

(parameter)