Nyolc évre lesittelné egy ügyész Shakirát!

Egy spanyol ügyész nyolc év börtönbüntetést kér Shakira kolumbiai szupersztárra egy 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt - olvasható egy pénteken nyilvánosságra került ügyészségi dokumentumban.

Nyolc évre lesittelné egy ügyész Shakirát!
Fotó: AP/TASR

Az énekesnő, akinek világszerte több mint 80 millió lemeze kelt el, a hét elején elutasította a barcelonai ügyész megegyezési ajánlatát az ügy lezárására.

Shakirát azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót, ugyanakkor a sztár azt állítja, hogy abban az időszakban nem élt Spanyolországban. Mint hangoztatta, csak 2015-ben költözött Barcelonába.

Az ügyészség szerint azonban Shakira 2012 és 2014 között rendes tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, 2012 májusában vett egy házat Barcelonában, ahol családjával élt, ott született 2013-ban első fia is élettársától.

Az ügyész nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós bírságot kért, amennyiben bűnösnek találják az énekesnőt. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Shakira jogi képviselői szerdai nyilatkozatukban közölték, hogy a sztár "teljesen biztos az ártatlanságában", és hogy "jogai megsértésének" tartja az ügyet.

A 45 éves énekesnő leszögezte, hogy megfizette azt a 17,2 millió eurót, amellyel a spanyol adóhivatal szerint tartozott, és állítása szerint nincs tartozása az adóhatósággal szemben.

Shakira és élettársa, az FC Barcelona védője, Gerard Pique júniusban jelentették be, hogy különválnak. A 45 éves Shakira és a 35 éves Pique 2011 óta élt együtt, és két fiuk született.

(MTI)