Nyilvánosságra került Anne Heche amerikai színésznő boncolási jegyzőkönyve - kiderült, mi okozhatta a halálát

Anne Heche élete rendkívül tragikusan végződött. Egy Los Angelesben autójával nekiütközött egy háznak, ami később kigyulladt, és a tűzoltóknak kellett kimenteniük a színésznőt a roncsokból - írja a Markíza.

Nyilvánosságra került Anne Heche amerikai színésznő boncolási jegyzőkönyve - kiderült, mi okozhatta a halálát
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Heche ezt követően kómába esett, és lekapcsolták a gépekről, miután találtak megfelelő személyt, akinek szerveit odaadományozta a családja.

A színésznő előzetes vérvizsgálata ezután kábítószerre pozitív eredményt mutatott, ami kábítószer hatása alatt történt bűncselekmény kivizsgálásához vezetett. A rendőrség szerint azonban a hatóságok leállították a nyomozást és a vádemelési erőfeszítéseket, miután halottnak nyilvánították őt.

Meg nem nevezett rendőrségi források szerint az 53 éves színésznő kokain és fentanil tesztje pozitív lett, amelyet klinikailag fájdalomcsillapításra használnak. A fentanil vérben való jelenléte a kórházi kezelés eredménye is lehet.

A legfrissebb hírek szerint azonban a színésznő nem volt kábítószeres a baleset idején – írja a New York Post. A baleset után testének 12 százalékán másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A boncolási jegyzőkönyv szerint körülbelül 30 percig volt benne az égő autóban.

Heche szén-monoxid-mérgezés és égési sérülések, valamint kulcscsonttörés következményei miatt halt meg. Az orvosszakértői jelentés szerint azt feltételezték, hogy a sérülés fájdalmat okozott neki, amikor az autóban ült, és "jelentősen hozzájárult" ahhoz, hogy belehalt sérüléseibe.

A jelentés szerint a haláleset balesetnek minősül, a boncolás pedig cáfolta azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint kábítószer hatása alatt állt. A jelentés szerint a vizeletvizsgálat eredménye pozitív volt a kokain, a kannabinoidok és a fentanil tekintetében. Ezt azonban csak a kórházban adták neki.

Anne Heche a Donnie Brasco és a Six Days, Seven Nights című filmekkel, valamint Ellen DeGeneres műsorvezetővel való kapcsolatával vált híressé. Két fia volt – Homer, akinek apja Coleman Laffoon operatőr, és Atlas, akit James Tupperrel való kapcsolatából született. Mindkét férfival szakított.

Markíza/para