Nyilvánosan rágalmazott meg egy 22 éves férfit Elon Musk, aki emiatt halálos fenyegetéseket is kapott

Rágalmazásért perelte be Elon Muskot egy fiatal férfi. A techmilliárdos azt terjesztette a 22 éves férfiról a Twitteren, hogy a kormány ügynöke egy neonáci csoportban.

Nyilvánosan rágalmazott meg egy 22 éves férfit Elon Musk, aki emiatt halálos fenyegetéseket is kapott
Elon Musk (TASR)

Ben Brody nemrégiben diplomázott le, és éppen az ügyvédi tanulmányaira készült, amikor Musk azt kezdte terjeszteni róla a Twitteren, hogy a kormánynak dolgozik, és beépített emberként van jelen egy neonáci csoportban. Ezek az állítások viszont nem állják meg a helyüket, a férfi ugyanis nem neonáci é snem dolgozik a kormánynak.

Elon Musk hamis állításainak ennek ellenére hamar híre ment, és rengetegen elhitték az általa leírtakat. Brodyt ezután tömegesen kezdték el zaklatni az interneten, halálos fenyegetést is kapott. A fenyegetések odáig fajultak, hogy a férfinak el kellett költöznie a lakhelyéről az édesanyjával együtt, hogy biztonságban legyenek.

Musk arra alapozta a vádakat, hogy Brody némileg hasonlított a szóban forgó neonáci csoport egyik tagjára, zsidó származású, emellett egy régebbi egyetemi profiljában azt írta, szívesen dolgozna a kormánynál.

Brody nem hagyta annyiban a dolgot, egymillió dollárra perelte be Elon Muskot, egyben követeli, hogy vonja vissza a hamis állításait, illetve kérjen bocsánatot.

(blikk.hu/CNN)