A Nostradamus próféciáit tanulmányozó vezető szakértő szerint valóra válhat a III. Károly királlyal kapcsolatos jóslat

Egyesek azt állítják, hogy Nostradamus megjósolta Adolf Hitler felemelkedését, a koronavírus-járvány kezdetét, és John F. Kennedy amerikai elnök meggyilkolását is. Vannak, akik úgy vélik, hogy a próféta 450 évvel ezelőtti könyve képes megjósolni a jövőt – írja a Nový Čas.

A Nostradamus próféciáit tanulmányozó vezető szakértő szerint valóra válhat a III. Károly királlyal kapcsolatos jóslat
-illusztráció- (Fotó: Wikimedia Commons)

Ha hinni lehet Nostradamus próféciáinak, Károly király lemondhat a trónról, miután rákot diagnosztizáltak nála. III. Károly már megkezdte a kezeléseket Munkaköri feladatait az orvosok javaslata alapján családja veszi át.

"A király jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatti közelmúltbeli kórházi eljárása során külön aggodalomra ad okot. A későbbi diagnosztikai vizsgálatok a rák egy formáját azonosították. Őfelsége a mai napon megkezdte a rendszeres kezelési rendet, amelynek során az orvosok azt tanácsolták neki, hogy függessze fel a közfeladatokat." 

-áll a Buckingham-palota nyilatkozatában.

Most úgy tűnik, Nostradamus jóslata valóra válhat. Mario Reading brit író, Nostradamus vezető szakértője az aktuális események alapján értelmezte újra 1555-ben írt titokzatos verseit. Szerinte a francia filozófus megjósolta II. Erzsébet királynő halálát, és Károly király esetleges lemondására utalt.

"A preambulum azt mondja, hogy II. Erzsébet királynő 2022 körül, körülbelül 96 évesen fog meghalni, ami öt évvel kevesebb, mint édesanyja várható élettartama. Károly herceg 74 éves lesz, amikor 2022-ben trónra lép. Olyan nagy nyomás nehezedik rá, és a kora is annyira ellene van, hogy Károly rábólint arra, hogy lemond a trónról a fia javára"

– írja Reading író a könyvében. könyv, amely Nostradamus szavait idézi.

Nostradamus jelezte, hogy az uralkodót "egy olyan ember váltja fel, aki soha nem számított arra, hogy király lesz". Írásában Reading azt kérdezi:

"Ez azt jelenti, hogy Vilmos herceg, aki azt várta volna, hogy apja utódja lesz, már nem indul a versenyben?"

A könyv szerzője szerint hogyha Vilmos valamilyen oknál fogva nem tudja vállalni a királyi szerepet, akkor alapesetben Harry herceg lesz a király, "és ezzel mindössze 38 évesen IX. Henrik király válik belőle"

– jegyzi meg.

Nový Čas/para