A nő, aki túlélte a klinikai halál állapotát, azt mondta, találkozott Jézussal az idő alatt, míg újra nem élesztették

A túlvilág létezésével kapcsolatos kérdések évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget. Egyesek azt is állítják, hogy belepillantottak a halál utáni eseményekbe - írja a Nový Čas.

A nő, aki túlélte a klinikai halál állapotát, azt mondta, találkozott Jézussal az idő alatt, míg újra nem élesztették
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Állításuk szerint akkor történt, amikor túlélték klinikai halálukat. Valami hasonló történt Tinával is, de ami ezután következett, mindenkit sokkolt.

2018 februárjában Tinának leállt a szíve, és férje, Brian újraélesztési kísérlete ellenére meghalt. Amíg a nőt kórházba szállították, a mentősöknek hatszor sikerült újraéleszteniük Tinát, de valójában összesen 27 percig volt halott. A kórházba érkezéskor Tinát intubálták, és végül felébredt.

Ezután nagyon érdekes dolog történt, Tina megkérte az orvosokat, hogy adjanak át neki egy tollat ​​és egy papírt, amire egy üzenetet írt. Olvashatatlan kézírással firkantotta a papírra, hogy "ez igazi". Amikor az orvosok megkérdezték tőle, mi az igazi, nem mondott semmit, csak bólintott.

"Annyira valódi volt, a színek olyan élénkek voltak"

- mesélte Tina. Állítólag látott egy alakot, akiről azt hitte, hogy maga Jézus az.

Nem Tina az egyetlen személy, aki megtapasztalta a túlvilágot a klinikai halál során. Tanulmányok szerint bár a legtöbb ember nem emlékszik halálának idejére, körülbelül 10-20 százalékuk tapasztal valamilyen vizuális vagy érzékszervi epizódot. A tudósok egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy kiderítsék, hogy mi történik ezekben a halálközeli élményekben.

A Michigani Egyetem kutatói 2013-ban patkányokon végeztek vizsgálatot. A jelentések szerint az agy aktivitásának növekedése közvetlenül a halál előtt magasabb, mint a leginkább éber tudatállapotban. A tanulmány vezetője, dr. Jimo Borjigin, a Michigani Egyetem munkatársa elmondta:

"Sokan azt gondolták, hogy az agy a klinikai halál után inaktív vagy hipoaktív, kevesebb aktivitással, mint ébren, és megmutatjuk, hogy ez határozottan nem így van. Az agy a haldoklás során még sokkal aktívabb, mint ébren."

A tudósok 9 patkányt figyeltek, amíg azok el nem elpusztultak. A szívverés leállását követő 30 másodperces időszakban a magas frekvenciájú agyhullámok kiugrását mérték. Lehetséges, hogy Tina tapasztalata is csak a nagyfrekvenciás agyhullámok kitörésének eredménye. Az igazságot egyelőre senki sem tudja.

Nový Čas/para