Nem jelenhetnek meg katonai egyenruhában II. Erzsébet temetésén a királyi család "fekete bárányai"

András és Harry herceg csak civilben jelenhet meg II. Erzsébet királynő állami temetésén. Minderről a Buckingham-palota és III. Károly király döntött - írja a Nový Čas.

Nem jelenhetnek meg katonai egyenruhában II. Erzsébet temetésén a királyi család "fekete bárányai"
András herceg (elöl) és mögötte Harry herceg (Fotó: TASR/AP)

Mindkét herceget megfosztották a királyi család hivatalos tagjainak státuszától. András herceh a szexbotrány miatt, Harry pedig azért, mert civilben élt Kaliforniában.

II. Erzsébet királynő temetésére szeptember 19-én kerül sor, és a tisztségviselők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a brit történelem egyik leglátványosabb eseménye legyen. Minden dolgozó királyi családtag egyenruhát fog viselni, beleértve Anne hercegnőt is.

"A királyi család nem dolgozó tagjaként York hercege nem lesz egyenruhában, kivéve, ha a Westminster Hallban tartott utolsó virrasztás alkalmával őfelsége, a királynő iránt érzett különleges tiszteletének jelét jelenti"

- közölte a Buckingham-palota.

A dolgozó királyi személyek, köztük III. Károly király, Vilmos herceg, Anne hercegnő és Eduárd, Wessex grófja, katonai egyenruhában vonulnak fel az elkövetkező napokban összesen öt rendezvényen. A westminsteri apátságban rendezett állami temetésen, valamint a windsori Szent György-kápolnában tartott gyászmisén is egyenruhába öltözve jelennek meg.

Famous.cz/Nový Čas/para