Nem értett a Berettához, ez vezethetett Zámbó Jimmy halálához

A mai napig nem tisztázott Zámbó Jimmy halálának minden részlete.

Újabb információk kerültek napvilágra az üggyel kapcsolatban. Az énekes öccse, Árpád szerint az vezethetett a tragédiához, hogy Jimmynek nem volt rutinja félautomata pisztolyának használatában. Árpy azt mondta a Blikknek: testvére egyáltalán nem használta a pisztolyt, amely később kioltotta az életét, nem is volt hozzászokva az öntöltős fegyverekhez.

"Miután Jimmy megvette a Berettát, rögtön el is zárta otthon abba a páncélkazettába, amelyben a fegyvereit tartotta. Nem is vette elő a tragikus estéig, egyáltalán nem gyakorolt vele, és tisztítás céljából sem nyúlt hozzá korábban. Mondhat bárki, amit akar, de ez inkább egy gyűjtőszenvedély volt a bátyámnál, nem azért vette a fegyvereket, hogy használja őket"

– nyilatkozta a Blikknek Zámbó Árpád.

Zámbó Jimmy 1998 tavaszán kapott hivatalosan fegyverviselési engedélyt családja és önmaga védelmére. 2001. január 2-án azonban pont a fegyvere okozta az énekes halálát: Jimmy a halántékához tartotta a pisztolyt, amelyben ott lapult egy elfelejtett lövedék, majd meghúzta a ravaszt. A sztár halálát hivatalosan is véletlen balesetnek minősítették. Az énekes két vadásztársaság tagja is volt, ám nem volt gyakorlott a Beretta típusú fegyver használatában.

Egy fegyverszakértő a Blikknek elmondta, az öntöltő fegyvereknél nagy a kockázata annak, hogy figyelmetlenségből golyó marad a csőben. Ilyenkor pedig már kibiztosítani sem lehet a fegyvert, így az bármikor elsülhet. Ebből kiindulva nem elképzelhetetlen, hogy az énekes tragédiájának oka a pisztoly használatával kapcsolatos tapasztalat hiánya volt. Ugyanis a forgótáras és az öntöltő fegyverek használatukban és szerkezetükben is merőben eltérnek, így kellő gyakorlat nélkül előfordulhatnak balesetek.

Blikk