Nem csitul a Zuckerberg és Musk közötti feszültség - lehet, hogy a Colosseumban fognak megküzdeni egymással

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, 2023 júniusában olyan hírek terjedtek el a világhálón, hogy veszekedés folyik a Twitter, a Tesla és a Space X vezetője, Elon Musk és a Meta igazgatója, Mark Zuckerberg között – írja az Obkec.

Nem csitul a Zuckerberg és Musk közötti feszültség - lehet, hogy a Colosseumban fognak megküzdeni egymással
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Kiderült, hogy egy ketrecben akarják lebonyolítani a küzdelmet,  aminek a házigazdája Dana White UFC-elnök lenne Amint arról a New York Post beszámolt, az olasz kulturális minisztérium nemrégiben csatlakozott az eseményhez, és felszólította a résztvevőket, hogy a történelmi római Colosseumban rendezzék meg ketrecharcot-

Úgy tűnik, hogy Musk és Zuckerberg elenszenve egymás iránt újkeletű, azonban ez nem így van. A technológiai óriáscégek már több mint hat éve versenyeznek egymással, a mesterséges intelligenciáról és a robotikáról megosztottak a véleményük. Júniusban azonban a vita lendületet kapott, miután Zuckerberg bejelentette, hogy új közösségi hálózatot hoz létre, hogy közvetlenül versenyezzen a Twitterrel.

Musk a Twitteren tette közzé a bejelentésre adott válaszát, mondván, beleegyezik, ha ketrecben csap össze Zuckerberggel. A Meta vezetője és a legutóbbi jiu-jitsu torna győztese azonban nem habozott, és egy pillanattal később viccesen visszaírt a Tesla igazgatójának, hogy küldje el a címét. Később Zuckerberg csapata felvette a kapcsolatot Dan White-tal, a vegyes harcművészeti eseményeket szervező Ultimate Fighting Championship elnökével.

Állítólag az olasz kulturális minisztériumnak is csatlakozott az eseményekhez azzal az ötlettel, hogy a mérkőzést a közel 2000 éves római Colosseumban rendezzék meg, amely eredetileg 50 ezer fő befogadására volt alkalmas, és kora ellenére még mindig kitűnő állapotban van. A római korban itt üzdöttek egymással a gladiátorok.

Ezek a romok azonban ma már csak néhány száz nézőt tudnak befogadni, csaták helyett koncerteket tartanak itt. 2003-ban Sir Paul McCartney exkluzív jótékonysági műsort adott a Colosseumban 400 embernek, akik 1500 dollárt fizettek egy jegyért.

"Ha Zuckerberg és Musk a Colosseumban akarna beszélni, az erőszakmentes kihívás lenne"

- mondta az olasz minisztérium.

Erre az információra reagálva az 52 éves Musk Russell Crowe karakterét idézte a Gladiátor című filmben.

"Amit ebben az életben teszünk, az örökkévalóságban visszhangzik"

- jelentette ki, majd egy másik üzenetében hozzátette:

"Lehet, hogy csata lesz a Colosseumban."

Sok portál szerint mindkét technológiai óriás Lex Fridmannel, az amerikai MIT mesterséges intelligencia-kutatójával edzett, aki a Lex Fridman Podcast című műsort vezeti. A tudós brazil jiu-jitsut is gyakorol, és fekete övvel rendelkezik ebben a küzdősportban.

"Muskkal edzettem. Rendkívül lenyűgözött az ereje és ügyessége lábon és a talajon"

- írta a Twitteren, hozzátéve, hogy bár örül annak, hogy hajlandóak edzeni, nem szabad ketrecben harcolniuk.

Musk 75 éves édesanyja nem ért egyet a bunyóval, mondván, nem akarja, hogy fia megsérüljön a ringben. Twitter-üzenetében arra kérte Fridmant, hogy ne támogassa ezt az összecsapást.

"Tulajdonképpen megtiltom, de még nem mondtam el nekik"

– mondta. Bár a harc időpontját még nem erősítették meg, Musk anyja jobb alternatívát ajánlott a két férfinak.

"Csak a szavak csatája. Mindenkinek három kérdése lenne. A legviccesebb válasz nyer"

– javasolta.

Obkec/para