Negyvennyolc év késéssel adott vissza egy könyvtári lemezt egy amerikai férfi

Egy San Franciscóban élő férfi 48 éves késéssel küldte vissza postán egy ohiói könyvtárba Bob Dylan egy lemezét.

Negyvennyolc év késéssel adott vissza egy könyvtári lemezt egy amerikai férfi
Howard Simon elnézést kért a késedelemért

A küldeményhez mellékelt levelében a 62 éves Howard Simon elnézést kért a késedelemért a Heights-i Könyvtáraktól.

Simon még nyolcadik osztályos volt, amikor 1973-ben kikölcsönözte Dylan Self Portrait című albumát. Mint írta, most lemezgyűjteményének két Dylan-albuma között bukkant rá a kikölcsönzött példányra.

"A közelmúltban mentem nyugdíjba, és kihasználom a lehetőséget, hogy figyelmemet életem olyan dolgainak szenteljem, amelyeket hosszú éveken át hanyagoltam karrierem és családom miatt. A levéllel visszaküldök egy olvasójegyemen lévő tételt, amellyel körülbelül 17 480 napot késtem"

- írta. 

Simon szerint az album borítója kicsit megsérült, miután University Heightsból Kaliforniába utazott vele különböző megállók érintésével. A könyvtár szerint azonban a felvételek jó állapotban vannak.

Simon küldött 175 dollár pótdíjat is és egy albumot, amelyet ő készített, mondván esetleg befér a könyvtár gyűjteményébe.

A könyvtár nem neheztel a férfira. "Az egészben az a vicces, hogy már nem számolunk fel pótdíjat, ha visszakapjuk a kikölcsönzött tételt, nincs szükség arra, hogy büntessük az embereket" - mondta Sara Philipps igazgató.

"Hálásak vagyunk, azért, hogy visszaküldte a lemezt. Azt mondanám, kvittek vagyunk"

- tette hozzá.

MTI