Negyedtonnás szarvas rombolt egy temetkezési vállalkozó irodájában

Egy negyedtonnás szarvas tört be egy temetkezési vállalkozó irodájának üvegajtaján, összetörte a bútorokat és a berendezést pénteken Melbourne-ben. Az állatot végül lelőtték. 

Az ABC televízió tudósítása szerint a szarvas több mint százezer ausztrál dolláros kárt okozott azzal, hogy húsz percen át tombolt az épületben.

A vállalkozás egyetlen éppen ott tartózkodó munkatársa amint észrevette, hogy az állat berohan egy kisebb szobába, rázárta az ajtót és hívta a rendőrséget. A hatóságok addig nem engedték ki a szarvast, amíg két órával később meg nem érkeztek a vadőrök, akik végül súlyos sérülései miatt lelőtték az állatok.

A temetkezési vállalkozás tulajdonosa, James MacLeod elmondta, az állat már azelőtt sérült volt, hogy betört az irodába: valószínűleg elütötte egy autó. "Vérzett és úgy nézett itt ki minden, mint egy szörnyű gyilkosság helyszíne" - mondta.

A Nemzeti Parkok Szövetségének becslése szerint több millió vad szarvas él Victoria államban, közülük sok besétál a lakott területekre is táplálékot keresve.

(MTI)