Nagyon úgy néz ki, hogy megfejtették a jeti rejtélyét - egészen más lényről van szó

Egy szakértő azt állítja, hogy végre megfejtette a mitikus kétlábú lény körüli rejtélyt. A Yetiről azt mondják, hogy majomszerű, és állítólag Ázsiában, a Himalája-hegységben él - írja az Obkec.

Nagyon úgy néz ki, hogy megfejtették a jeti rejtélyét - egészen más lényről van szó
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Létezésére eddig nem gyűjtöttek kézzelfogható bizonyítékot. Elmosódott fotók voltak láthatóak erről a lényről, videófelvételek és olyan emberek nyilatkozatai, akik arról beszéltek, hogy látták, de mindezekből a "bizonyítékok" nem voltak elegendők - írja a Ladbible.

Madhu Chetri, a nepáli National Trust for Nature Conservation kutatója elmondta, hogy az élőhelyén lakó helyiek figyelmeztették őt a Yetire.

"Számos történetet hallottam Yeti és falusi pásztorok találkozásáról. Az egyik pásztor azt mondta, hogy ezek a lények úgy jártak, mint az emberek, de kétszer akkorák, mint egy ember. Egy másik azt mondta, hogy találkozott két óriással, amelyek képesek utánozni az embereket"

 – lépett oda Chetri.

Megjegyezte, hogy a helyiek olyan bizonyítékokat is felmutattak neki, amelyeket állítólag a jeti hagyott hátra. A leggyakoribbak ezek közül a nyomok és a szőrszálak voltak. Chetri azonban nem gondolja, hogy ez egy természetfeletti vagy eddig ismeretlen lény. Elmondása szerint egy tibeti barnamedvéről van szó.

"A helyiek, főleg nomád családok, többször mutattak nekem mintákat a hegyi legelőkről származó tibeti barnamedvék szőréből és lábnyomaiból, és azt állították, hogy egy jetihez tartozik. A Mustang nevű területen a himalájai ásási nyomokat is láthatjuk. Mormota is képbe került. De a himalájai mormota ezeknek a medvéknek az egyik kedvenc tápláléka"

- magyarázta a legendákba övezte problémát.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a jeti nem létezik.

Chetri 2007-ben észlelte először, és 2013-ban kameracsapdákkal készített képeket a medvéről. Nemrég publikált egy tanulmányt, amelyben vannak képek egy tibeti barnamedvéről Nepálban, és állítólag bebizonyítják, hogy a jeti csak kitaláció volt.

Obkec/para