Nagy mennyiségű marihuána megevésével vádolják a patkányokat a rendőrök

Az indiai rendőrség csütörtökön azt közölte, hogy az ottani patkányok 200 kilogramm olyan marihuánát ettek meg, amelyeket az utcai kereskedőktől koboztak el és rendőrőrsön.

Nagy mennyiségű marihuána megevésével vádolják a patkányokat a rendőrök
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

"A patkányok kis állatok, és nem félnek a rendőrségtől. Ezért nehéz megvédeni tőlük a kábítószert"

- mondta az indiai Uttar Pradesh állam bírósága, három olyan esetre hivatkozva, amikor ezek a rágcsálók megsemmisítették a lefoglalt marihuánát.

A kábítószer megsemmisítéséről számolt be a rendőrség, amikor a bíróság arra kérte őket, hogy az elkobzott marihuánát mutassák be bizonyítékként az utcai árusítás ügyében. Azt mondták, hogy a patkányok megették a kábítószert.

Az indiai bíróság szerint nincs mód a rendőrségen tárolt lefoglalt marihuána védelmére. Az egyetlen lehetőség, hogy ezeket a készleteket gyógyszercégeknek vagy kutatólaboratóriumoknak adják el, és az ilyen értékesítésből származó haszon a kormányt illetné.

Nem ez az első eset, hogy Indiában patkányok semmisítik meg az elkobzott árukat. 2017-ben Bihár szövetségi állam rendőrsége azt mondta, hogy a patkányok állítólag több ezer liter elkobzott alkoholt ittak meg. Ez egy évvel azután történt, hogy ez az állam betiltotta az alkoholos italok árusítását és fogyasztását.

Az AFP ügynökség ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy 2018-ban az argentin rendőrség elbocsátott nyolc alkalmazottat, akik patkányokat hibáztattak fél tonna marihuána eltűnéséért a rendőrség raktárából. A szakértők azonban cáfolták ezt az állítást, és azt mondták, hogy az állatok nem könnyen tévesztik össze a gyógyszereket az élelmiszerekkel. Ha ez megtörténne, sok elhullott egyedet találtak volna a raktárban.

TASR/para