Működő vulkán felett fog átsétálni ez a kötéltáncos!

Egy működő nicaraguai vulkán felett fog átsétálni jövő szerdán Nik Wallenda világhírű kötéltáncos-akrobata, akinek ez lesz az eddigi leghosszabb és legmagasabb kötélsétája.

Működő vulkán felett fog átsétálni ez a kötéltáncos!
Fotó: AP

A "repülő Wallendák" hetedik nemzedékének 41 éves képviselője 548 métert fog megtenni a Masaya vulkán fortyogó lávája felett.

"Nem mintha nem ismerném a félelmet. Sokkal inkább arról van szó, hogy legyőzöm a félelmet" - mondta Wallenda csütörtökön a Reuters hírügynökségnek.

Az akrobata egyebek között a Niagara vízesés, a Times Square és a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését. Elmondta, hogy olyan maszkban gyakorol, amely a vulkán feletti oxigénhiányos körülményeket utánozza.

Wallenda várhatóan védőszemüveget, maszkot és talán oxigénpalackot is fog viselni a kötélsétán. Cipőtalpa a szokásosnál vastagabb, hogy ellenálljon a vulkán melegének, és maga a drótkötél is masszívabb lesz.

Wallendának odafent az erős szelekkel és a vulkánból kiáramló gázok miatti rossz látási viszonyokkal is meg kell küzdenie.

A Masaya egyike Nicaragua hat legfőbb aktív vulkánjának, és legalább 18 alkalommal tört ki 1520 óta. A 638 méter magas vulkán nagyjából 23 kilométerre fekszik a közép-amerikai ország fővárosától, Managuától.

A március 4-i mutatványt élőben fogja sugározni az amerikai ABC csatorna.


(MTI/para)