"Mr. Depp az ön áldozata? – kérdezte Amber Heardöt Johnny Depp ügyvédje

Johnny Depp ügyvédje hétfő délután megkezdte feltenni keresztkérdéseit Amber Heardnek, hogy aláássa Heard állítását, miszerint Depp többször is bántalmazta őt - írja a Variety.

"Mr. Depp az ön áldozata? – kérdezte Amber Heardöt Johnny Depp ügyvédje
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Camille Vasquez, Depp ügyvédje bemutatott egy fotósorozatot Heardről, amely röviddel az állítólagos erőszakos incidensek után készült. A képeken Heardön nem láthatók zúzódások vagy egyéb fizikai nyomok. A színésznő ezt azzal magyarázta, hogy a smink eltakarta a sérüléseit.

Heard korábban hétfőn fejezte be közvetlen vallomását, mondván, hogy végül azért döntött úgy, hogy elhagyja Deppet, mert attól tartott, hogy nem éli túl a kapcsolatot.

Amikor rákerült a sor, hogy megkezdje a keresztkérdéseket, Vasquez megjegyezte, hogy Depp a per több mint egy hónappal ezelőtti kezdete óta nem került szemkontaktusba Hearddel. Ezután lejátszotta a pár egyik utolsó beszélgetésének felvételét, ami 2016 júliusában készült. Depp ekkor azt mondta:

„Nem fogsz többé a szemembe nézni"

„Amennyire én tudom, nem tud rám nézni”

– reagált a színésznő a hallottakra.

Depp a múlt hónapban azt vallotta, hogy Heard volt az, aki bántalmazta őt, és általában elmenekült, mielőtt  fizikai összetűzésük lett volna. Vasquez ezt a témát folytatta kihallgatása elején. Azt mondta, Depp „elárulta a világnak, hogy családon belüli erőszak áldozata”.

"Depp úr az ön áldozata, ugye? ,

– kérdezte az ügyvédnő Heardtől, aki határozott nemmel válaszolt.

Vasquez arról is kérdezte Heardöt, hogy nincsenek orvosi feljegyzések a sérüléseiről Heard erre úgy reagált, hogy nem fordult orvoshoz, miután 2015-ben Depp állítólag megerőszakolta egy üveggel ausztráliai utazásuk során.

„Nem akartam elmondani senkinek”

– mondta Amber.

Heard ügyvédei korábban egy fotósorozatot mutattak be, amelyeken sérülések nyomai láthatók a színésznő karján, valamint zúzódások az arcán és a hajvonalán.

Vasquez egy sor kérdést is feltett Heard állításával kapcsolatban, miszerint 7 millió dolláros válási megállapodását két jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel: a Los Angeles-i Children's Hospitalnak és az American Civil Liberties Unionnak. A tárgyalás elején az ACLU főtanácsadója azt vallotta, hogy a szervezet mindössze 1,3 millió dollárt kapott a 3,5 millió dolláros megígért összegből, beleértve 500 ezer dollárt egy Elon Muskhoz köthető számláról, akivel Heard Deppel való szakítása után randizott.

Heard a válás után nyilvános nyilatkozatokat tett, amelyekben azt állította, hogy a teljes összeget felajánlotta. Azt mondta, nem engedheti meg magának, hogy minden kifizetést teljesítsen, mert Depp beperelte őt, de idővel teljesíteni kívánja az ígéretét. Azt is elmondta, hogy a per több mint 6 millió dollárjába került.

A keresztkérdések során Vasquez ügyvédnő megjegyezte, hogy több mint egy év telt el attól az időponttól kezdve, amikor Heard megkapta a válási egyezségből a végső kifizetést. Vasquez többször is megpróbálta rávenni Heardöt, hogy ismerje el, hogy hazudott, amikor azt mondta, hogy a teljes összeget eladományozza.

Heard azt mondta, hogy azzal vádolják, hogy aranyásó és hazug, és ezért fontos tisztázni, hogy nem akar semmit Depptől.

"Akart valamit, nem?"

– kérdezte Vasquez.

„Nem akartam semmit, és nem is kaptam semmit”

– mondta Heard.

"Mr. Depp pénzét akarta?"

– kérdezte a filmsztár ügyvédje.

„Nem érdekelt a pénze. Szerettem Johnnyt. Ezért voltam vele."

– felelte Heard.

Korábban Heard azt vallotta, hogy nem törődik az elszámolási összeggel, de azt tanácsolták neki, hogy ha nem ért egyet valamilyen számmal, az egyezséget megsemmisíthetik. Azt mondta, hogy a 7 millió dollár „sokkal kevesebb, mint amit felajánlottak, és amire én jogosult voltam”.

Variety/para