MORBID: A The DeathList weboldal szerint 23 ismert személy hal meg 2023-ban

A sztárok halálának előrejelzésében elért, olykor dermesztő siker felhívta a világ figyelmét a The DeathList weboldalra - írja az Obkec.

MORBID: A The DeathList weboldal szerint 23 ismert személy hal meg 2023-ban
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A portál évente egy listát tesz közzé 50 híres személyiségről, akik valószínűleg abban az évben elhunynak.

2022-ben a weboldalnak 14 jelöltet sikerült eltalálnia, egyikük II. Erzsébet királynő volt, és még számos színész és énekes. Talán a 2020-as év volt a "legsikeresebb", amikor is 20 sztár nevét találták el,  2021-ben ez a szám "csak" 12 volt.

2023-as lista

Dick van Dyke amerikai színész nyolc alkalommal került az első tízbe, ahogy Henry Kissinger diplomata is, ugyanennyiszer "sikerült" ezBob Barker tévés műsorvezetőnek, Alan Greenspan közgazdásznak, Nigel Starmer-Smith rögbijátékosnak is. Jimmy Carter volt amerikai elnök a hatodik helyen végzett, nyolcszor szerepelt a listán, mögötte Tony Bennett énekes, Dick Cheney politikus, Harry Belafonte énekes, valamint Mel Brooks színész és rendező zárja az első tízet.

Fotó: deathlist.net

De feltűnt a listán Yoko Ono, az énekes John Lennon özvegye is, és feltűnik Milan Kundera cseh író neve is, aki évek óta Párizsban él és alkot. A 48. helyen végzett az ismert énekesnő, Tina Turner, aki másodszor szerepel a "feketelistán".

Obkec/para