A milliárdos ingyenes oktatást szeretne biztosítani a szegény családból származó gyermekeknek

Phil Cutler kanadai milliárdos egy ambiciózus tervvel szeretné jobb hellyé tenni a világot. Úgy döntött, megfizethető és minőségi oktatást kínál a szegényebb gyermekes családoknak - írja az Obkec.

A milliárdos ingyenes oktatást szeretne biztosítani a szegény családból származó gyermekeknek
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Az Unilad portál beszámolója szerint az ötletével leválthatnák a túlárazott magántanárokat, akik segítségével a tehetősebb gyerekek jobb eredményeket érnek el az iskolában.

Cutler, aki a kanadai Montreal városából származik, 2014-ben alapította meg a Paper nevű céget. Ez egy virtuális oktatási platform, amely a magántanároktól és oktatóktól származó ismereteket igyekszik a lehető leghatékonyabban és legolcsóbban a gyerekek rendelkezésére bocsátani. Vállalata alapítása óta több mint 1,5 milliárd dollárt gyűjtött be, köszönhetően a nagyvállalatok, például a Google befektetéseinek.

A milliárdosnak még diákkorában jutott eszébe ez az ötlet. Észrevette, hogy a gazdagabb tanulók jobb tanulmányi eredményeket érnek el, mint a szegényebbek.

"Amikor az osztályteremben voltam, kezdtem ráébredni, hogy a diákok további 80-90 százaléka segítségre szorul. Ők voltak azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy óránként 50 dollárt fizessenek a magánoktatóknak vagy az oktatóknak"

- mondta Cutler.

A diploma megszerzése után barátjával, Roberto Ciprianival, aki jelenleg a Paper társtulajdonosa, nekiláttak a platform építésének. Ebben a FounderFuel által nyújtott 1,6 millió dolláros pénzügyi segítség segítette őket. Ez egy olyan cég, amely hozzájárulásokkal segít új, ambiciózus projektek beindításában.

A Paper platformot jelenleg több mint 400 iskolai körzet használja Észak-Amerikában, és körülbelül 3 ezer oktató és magántanár kínálja szolgáltatásait minden korosztály számára.

"Soha nem gondoltam arra, hogy nagyvállalkozást hozzak létre. Az volt a célom, hogy megoldjam ezt a problémát annak az iskolának a diákjai számára, ahová jártam, és megpróbáljak mindenki számára egyenlő feltételeket teremteni az oktatáshoz"

- jelentette ki.

A szolgáltatás minden napszakban ingyenesen elérhető az anyagi nehézségekkel küzdő családok számára. A Paper fizeti az oktatás költségeinek nagy részét. Ez az elv nagyon hatékonynak bizonyult a koronavírus-járvány idején, amikor a platform segített a gyerekeknek otthonról tanulni.

Az üzletembernek ennél még nagyobb ambíciói vannak. Azt szeretné, ha az észak-amerikai kontinens minden iskolája használná, ami megfizethető kiegészítő oktatást biztosítana a gyerekeknek.

Obkec/para