Mila Kunis nem feledkezett meg Ukrajnáról az Oscar gálán sem

Mila Kunis Hollywood leghíresebb ukrán származású színésze színésze. Az Oscar-gálán volt az a pillanat, hogy Ukrajnáról beszéljen – bár név szerint nem említette az országot –, miközben bemutatta a Reba által előadott  „Somehow You Do” című dalt a Four Good Days-ből. Reba fellépése után egy perc csend következett Ukrajna tiszteletére - írja az amerikai TownandCountryMad.

Mila Kunis nem feledkezett meg Ukrajnáról az Oscar gálán sem
Fotó: AP

"A közelmúlt globális eseményei sok eseményt kizsigereltek"

- mondta Kunis bevezetőjében.

"De amikor szemtanúja vagy azon személyek erejének és méltóságának, akik ilyen pusztítással néznek szembe, lehetetlen, hogy ne érintsen meg"

Reba fellépése után a képernyőn ez állt:

"Szeretnénk egy perc csendet, hogy kifejezzük támogatásunkat Ukrajna lakossága iránt, akik jelenleg invázióval, konfliktusokkal és előítéletekkel néznek szembe saját határaikon belül."

Kunis 1991-ben született az ukrajnai Csernyivciben, és 7 évesen, családjával együtt elhagyta Ukrajnát. Zsidó származásuk miatt vallási menekültvízummal érkeztek az Egyesült Államokba. Milának fogalma sem volt arról, hogy a családját is érintette az antiszemitizmus:

"A szüleim a megjárták a poklot. Bőröndökkel, héttagú családdal és 250 dollárral jöttek Amerikába, és ennyi."

Kunis később színészórákra kezdett el járni, hogy angolul tanuljon, 14 évesen pedig beválogatták a That ’70s Show-ba, és a többi már történelem.

A hónap elején Kunis és férje, Ashton Kutcher adománygyűjtést indított az Ukrajnában zajló háborús konfliktus elől menekülők megsegítésére, és ezidáig több mint 35 millió dollárt gyűjtöttek össze.

"Ukrajna népe erős és bátor" - mondta Kunis -, de attól, hogy erős és bátor, az nem jelenti azt, hogy nem méltó a támogatásra"

Egy Kutcher Instagram-oldalán közzétett videóban, amely bejelenti a "Stand With Ukraine" GoFundMe-t, Kunis ezt mondta:

"1991-ben érkeztem Amerikába, és mindig is amerikainak tartottam magam. Büszke amerikainak. Szeretek mindent, amit ez az ország tett értem, de soha nem voltam még olyan büszke arra, hogy ukrán vagyok, mint most"

Volodimir Zelenszkij ukrán miniszterelnök megköszönte a sztárpár támogatását.

TownandCountryMad/para