Michael Jackson rajongói beperelték a sztár állítólagos áldozatait

A rajongók francia bírósággal akarják poszthumusz kimondatni: a Leaving Neverland súlyos károkat okozott és beszennyezte Michael Jackson nevét. 

Michael Jackson rajongói beperelték a sztár állítólagos áldozatait
Fotó: AP

A Leaving Neverland főszereplőit James Safechuck-ot és Wade Robson-t perelték be a rajongók, amiért gyerekbántalmazóként állították be Michael Jacksont.

A  Popkirály rajongói a HBO-dokumentumfilm miatt ügyvédet is fogadtak, Emmanuel Ludot személyében, aki a 2009-ben elhunyt énekes nevét mosná tisztára.

Három rajongói közösség egyesítette erejét a cél érdekében, és azért fordultak a francia igazságszolgáltatáshoz, mert a jog itt megengedőbb, mint Amerikában: a halál bekövetkezte után is lehet becsületsértési ügyet indítani. A tömörült hívek szimbolikusan egy-egy eurós kártérítést jelöltek meg, mindhárom rajongói klub számára.

Ludot nem először vitt sikerre poszthumusz Jackson-pert. 2014-ben Conrad Murray-t győzte le a bíróságon: az orvost, aki a Popkirálynak írt fel gyógyszereket, nem sokkal a halála előtt. Akkor a Jacko-fanatikusok az érzelmi sérülésüket kérték számon a doktoron, aki a sztár elhunytában így szerepet játszott. Október 4-én veszi kezdetét az eljárás.

viaNuus