Méz csöpögött a családi ház falából, rengeteg táskát megtöltöttek a ragacsos nedűvel

Furcsa felfedezést tett egy brit házaspár, miután méz kezdett el szivárogni a házuk falaiból. Kiderült, hogy a padló alatt egy hatalmas méhkas rejtőzik több ezer méhhel. Mint arról a LADBible portál is beszámolt, a tulajdonosok először azt hitték, hogy a foltokat a nedvesség okozza, de később egy furcsa probléma megoldásához kellett hozzáfogniuk - írja az Obkec.

Méz csöpögött a családi ház falából, rengeteg táskát megtöltöttek a ragacsos nedűvel
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

A 41 éves Kate Dempsey férjével, Andrew-val a kenti Folkestone-ban él. Mindketten nagy, sötét foltokat vettek észre a hálószobájuk falán, amelyek folyamatosan nőttek.

Ezért úgy döntöttek, hogy kiderítik, mi okozz a problémát. Felszedték a szőnyeget a lányuk szobájában.

"Óriási kukacok kezdtek kimászni a padlódeszkákból"

- mondta Dempsey, hozzátéve, hogy felfedeztek egy hatalmas, hat láb magas méhkasdarabot és liternyi ragadós folyadékot.

"Megkóstoltam, méz volt"

– tette hozzá az asszony.

Fotó: Northfoto

Nemsokára kiderült, hogy a padlódeszkák eltávolítása nem volt a legjobb ötlet, mivel rengeteg méh lepte el a szobát.

"Segítségül hívtuk a helyi méhészeket. Egyikük eljött felmérni a helyzetet, és azt mondta, hogy rablóméhekről van szó, akik azért jöttek a kaptárhoz, hogy mézet lopjanak"

– mondta Dempsey, aki azt mondta, hogy ezek az egyedek a falon lévő lyukon keresztül jutottak be, majd kirepültek az ablakon, így nem jelentettek veszélyt a háztartásban élőkre.

A szokatlan felfedezés után a házaspár olyan céget kezdett el keresni, akik el tudnák takarítani a méhek által hátrahagyott rendetlenséget. Kiderült azonban, hogy a költségek 10 ezer fontra is rúghatnak, ezért barátaik segítségét kérték.  Dempsey elmondta, hogy négy hétig takarítottak.

" Borzalmas nagy rendetlenség volt"

– mondta.

Az asszony hozzátette, hogy a méz nem volt ehető, ezért kidobták. Összesen azonban akár 20 nagy zacskót is megtöltöttek ragacsos folyadékkal és méhkaptárral.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: