A Metamfetamin nevet adta gyermekének egy nő (FOTÓ)

Kirsten Drysdale televíziós műsorvezető úgy döntött, hogy újszülött fiát "Metamfetamin Rules"-nak nevezi el (laza fordításban "Metamfetamin Szabályok"), ami nagy visszhangot keltett az ausztrál médiában - írja a Refresher.

A Metamfetamin nevet adta gyermekének egy nő (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Mint kiderült, Kirsten valójában nem így akarta elnevezni a csöppséget. Ezzel a választással az volt a célja, hogy kiderüljön az, hogy az anyakönyvi hivatal elfogadja-e a szokatlan nevet. Az eredmény sokkolta őt – írja a Vice.

Mivel az anyakönyvi hivatal nem adott elegendő információt az újságírónak, úgy döntött, hogy saját fián teszteli elméletét. Nagyot nézett, amikor a hivatalnak semmi kifogása nem volt a döntése ellen, és ez a név szerepelt anyakönyvi kivonatában és anyakönyvi adatbázisaiban.

"Az újságírás nevében tettem"

- mondta Drysdale.

„Megpróbáltam kideríteni, hogyan működik a névregisztrációs folyamat. Közvetlenül az anyakönyvi hivatalban kérdeztem, de nem szóltak semmit. Ezért úgy gondoltam, itt a tökéletes lehetőség, hogy megtudjam."

Az újságíró és az újdonsült anya sokkot kapott. Kijelentette, hogy nem várja el, hogy bárki is jóváhagyja a metamfetamin szabályok elnevezést. Amikor megtudta, hogy a kísérlete működik, saját szavai szerint nevetnie kellett.

"Nem történt maradandó károsodás"

- mondta Drysdale, aki jelenleg próbálja helyrehozni a kísérletét, és megváltoztatni a baba nevét valami hagyományosabbra.

Refresher/para


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

 

Eddigi adásaink: