Mérgező csilis babbal akarta móresre tanítani férjét egy nő

Mérgező növénymagot morzsolt férje csilis babjába egy 50 éves virágárusnő Észak-Németországban, hogy kicsit móresre tanítsa férjét, ám most gyilkossági kísérlet vádjával kell szembenéznie a lübecki bíróságon.

Miután az 57 éves férfinál látási problémák, súlyos hasmenés és hányás jelentkezett egy tavaly augusztusi éjszakán, azonnal arra gondolt, hogy a felesége állhat a dolog mögött. Elment az orvoshoz, hogy széklet- és vizeletvizsgálatot csináltasson, majd megosztotta gyanúját a rendőrséggel.

A csilis bab titkos összetevője ugyanis az "öngyilkos faként" is ismert Cerbera odollam nevű növény magja volt. A virágárusnő azt állítja, hogy nem akarta megölni a férjét. Mint fogalmazott: "csupán azt akartam, hogy ugyanolyan gyomorfájdalmak kínozzák, mint amilyeneket ő okozott nekem hónapokon keresztül".

Az ügyészek szerint az asszony belemorzsolta a magokat az immár volt férje csilis babjába, hogy megölje őt, mert nem akarta kifizetni a válási procedúrával járó költségeket. A nő azzal vádolja a férfit, hogy az szexuális vágyálmaival zaklatta őt. A volt férj azt állítja, régóta gyanította, hogy az asszony megcsalja őt egy másik férfival. Az ügyben márciusra várható ítélet.

MTI/para