Megszületett a vádemelés Lovasi András ellen

Lovasi András a Kiscsillag és a Kispál és a Borz zenekarok frontembere tavaly márciusban balesetet okozott Budapesten, amikor is a piros lámpa ellenére behajtott terepjárójával a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol nekiütközött egy rendőrautónak, amibe aztán egy harmadik is belecsapódott - írja a Blikk.

Megszületett a vádemelés Lovasi András ellen
Fotó: MTI

A rendőrautóban ülő egyik rendőrnek eltört a kulcscsontja, sőt pár foga is kitört. Lovasi rögtön beismerte a felelősségét. Az ügyben most születetett vádemelés az ügyészség által.

„A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől”

– tájékoztatta a lapot  Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A Blikk információi szerint a zenész nem szeretett volna bíróság elé állni, peren kívüi megegyezésre törekedett, ezt azonban nem tehette meg.

„Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt. A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom"

– jelentette ki Lovasi András.

viaBlikk