Megszólaltak a Szex és New York színésznői, miután kiderültek a szexuális zaklatással kapcsolatos vádak a Mr. Biget alakító Chris Noth-ról

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis megtörte a  csendet azután, hogy a Szex és New York Mr. Bigjét, azaz Chris Noth-ot azzal vádolták meg, hogy több nőt szexuálisan zaklatott - írja a People.

Megszólaltak a Szex és New York színésznői, miután kiderültek a szexuális zaklatással kapcsolatos vádak a Mr. Biget alakító Chris Noth-ról
Fotó: Instagram

 

"Mélységes szomorúsággal halljuk a Chris Noth elleni vádakat"

- írták a Szex és New York színésznői a közösségi médiának hétfőn megosztott közös közleményükben.

A nyilatkozat így folytatódott:

"Támogatjuk azokat a nőket, akik felléptek és megosztották fájdalmas élményeiket. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz dolog, és dicsérjük őket ezért."

Fotó: Twitter

Múlt héten két nő azzal vádolta meg Noth-t, hogy szexuálisan zaklatta őket, és mindkettőjük hasonló beszámolót küldött el a The Hollywood Reporternek. Az egyik nő, aki  Zoe álnéven vallott, azt írta, hogy  a színész 2004-ben megerőszakolta őt egy Los Angeles-i lakásban. Azt állította, hogy egy nagy horderejű Los Angeles-i cégnél találkoztak, alkik olyan hírességekkel álltak kapcsolatban, mint Noth.

Fotó: AP/SITA

Egy másik nő a Lily álnevet használva azt közölte, hogy Noth meghívta őt New York-i lakásába 2015-ben, miután vacsoráztak és együtt ittak. Lily, aki akkor 25 éves volt, elmondta, hogy egy helyi szórakozóhelyen kiszolgálóként ismerte meg a színészt.

Egy korábbi nyilatkozatában Noth, aki 2012 óta házas, tagadta a vádakat, és mindkét helyzetet "konszenzusosnak" nevezte.

"Azok a vádak, amelyeket olyan személyek illetnek engem, akikkel évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt találkoztam, teljességgel hamisak"

- mondta.

Múlt pénteken egy harmadik nő szexuális zaklatással vádolta meg a színészt. A Daily Beast által közzétett jelentésben egy nő, aki névtelen akart maradni, de az Ava álnevet használva elmondta, hogy amiko ő 18 éves volt, Noth szexuálisan bántalmazta őt. Mindez 2010 körül történt és Ava pincérnőként dolgozott egy New York-i étteremben.
A színész közleményben cáfolta a harmadik nő beszámolóját is.

"A történet teljes kitaláció, és az állítólagos beszámolók, amelyeket végig részleteznek, úgy olvashatók, mint egy rossz fikció"

- mondta Noth képviselője.

"Amint Chris tegnap kijelentette, soha nem is lépne át egy bizonyos határt"

- jelentette ki a filmsztár képviselője.

People/para