Megszólalt a forgatáson történt tragédia után Alec Baldwin filmjének rendezőasszisztense

Alec Baldwin filmje, a Rust rendezőasszisztense, David Halls, aki odaadta Alec Baldwinnak a forgatáson a fegyvert, s aki jelen volt a forgatáson történt halálos lövöldözéskor, azt mondta, „megdöbbentették és nagyon elszomorították” a történtek - írja a The Mirrror.

Megszólalt a forgatáson történt tragédia után Alec Baldwin filmjének rendezőasszisztense
Fotó: AP

Halls reméli, hogy a Halyna Hutchins halálát okozó tragikus  lövöldözés után változás történik ezen a téren a filmiparban.

David Halls volt az, aki odaadta Alec Baldwinnak a fegyvert, amely megölte a 42 éves operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

David Halls (Fotó: Twitter)

A bírósági jelentések szerint David azt mondta, mielőtt Baldwin elkezdte használni a kellékpisztolyt, hogy úgynevezett "hideg fegyverről (ártalmatlan) van szó, azonban amikor elsült a pisztoly, derült ki, hogy éles töltény volt benne, ami Halyna Hutchins halálát okozta.

Még folyamatban van a tragédiával kapcsolatos vizsgálat. Hannah Gutierrez Reed, a film fegyvermestere szerint nem szabadott volna éles lőszernek lennie a kellékfegyverben. 

A Santa Fe megyei seriff, Adan Mendoza a múlt héten azt közölte, hogy körülbelül 500 éles lőszert találtak az új-mexikói forgatáson. Mondanivalójához még azt is hozzátette, túl korai lenne megmondani, hogy vádat emelnek-e valaki vagy valakik ellen. A tragédia akkor történt, amikor Alec Baldwin egy jelenetet próbált.

A filmforgatást leállították, míg a hatóságok vizsgálják a történteket.

 

Baldwin barátjaként tekintett a lelőtt operatőrre

Alec a hétvégén tisztelgett Halyna emléke előtt, barátjának nevezte az operatőrt.

"Nagyon-nagyon olajozottan működő csapat voltunk, akik együtt forgattak egy filmet, és akkor történt ez a szörnyű tragédia"

- mondta a fotósoknak.

A forgatást „egy a billióhoz eseménynek” nevezte, és elmondta, hogy találkozott az operatőr férjével:

"Sokkos állapotban van, van egy kilencéves fia. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot vele, mert nagyon aggódunk a családja és a gyermeke miatt"

Alec felesége, Hilaria Baldwin korábban bevallotta, attól tart, hogy férjénél poszttraumás stressz alakul ki a tragédia után. A New York Postnak nyilatkozva elmondta, hogy Vermontba tették át a székhelyüket, hogy nyugodt körülmények között lehessenek a családjukkal, gyermekeikkel.

The Mirror/para