MEGHATÓ: A súlyos beteg Michael J. Foxot hatalmas ovációval fogadták a BAFTA filmes díjátadón (VIDEÓ)

Michael J. Fox, aki évek óta küzd a Parkinson-kórral, szintén színpadra lépett a BAFTA díjátadón. Érkezése hatalmas ovációt váltott ki, és a jelenlévők közül sokan nagyon meghatódtak – írja a Topky.

MEGHATÓ: A súlyos beteg Michael J. Foxot hatalmas ovációval fogadták a BAFTA filmes díjátadón (VIDEÓ)
Fotó: Instagram - Screenshot

A Vissza a jövőbe című filmsorozat sztárját 1991-ben diagnosztizálták Parkinson-kórral. Csak 7 évvel később árulta el a nagy nyilvánosságnak, hogy milyen súlyos betegségben szenved. Azóta nem nagyon szerepel a nyilvánosság előtt, de a hétvégén kivételt tett.

Amikor Fox megjelent a BAFTA--gála pódiumán, hogy kihirdesse a győztest a legjobb film kategóriában, érkezése hatalmas érzelmeket váltott ki a teremben, vastaps fogadta őt, és voltak jó páran akik könnyekig hatódtak.

„Ebben a kategóriában 5 olyan filmet jelöltek, amelyekben egy közös vonás van. Ők a legjobbak, amiket csinálunk. Nem számít, hogy ki vagy, honnan származol, ezek a filmek összehozhatnak minket. Oka van annak, hogy a filmek varázslatosak. Megváltoztathatják a napodat, a dolgokhoz való hozzáállásodat, sőt néha az egész életedet is”

– mondta Fox.

@bbc Michael J. Fox gets a standing ovation for presenting the award for Best Film #BAFTA #iPlayer original sound - BBC

A kategóriát egyébként az Oppenheimer nyerte meg.

A színész felesége, Tracy Pollan társaságában érkezett, aki évtizedek óta hatalmas támasza. A pár 1988-ban mondta ki a boldogító igent.  Fox jelenléte óriási meglepetés volt, azért is, mert több mint 30 éve nem vett részt a BAFTA-gálán.

Topky/para