Meghalt Tom Sizemore

61 éves korában elhunyt Tom Sizemore amerikai színész.

Meghalt Tom Sizemore
Tom Sizemore (Forrás: Wikimedia)

Közel két héttel ezelőtt válságos állapotban került kórházba, miután szombaton Los Angeles-i otthonában agyi aneurizmát alakult ki nála. Az orvosok február 28-án tájékoztatták a családot, hogy nincs remény a felépülésére, és azt javasolták nekik, hogy hozzák meg a végső döntést arról, hogy a színészt lekapcsolják az őt életben tartó gépekről. 

A család közleményében azt írta, a színész „békésen hunyt el, álmában”. Mellette volt két fia, és testvére, Paul Sizemore is - írja a Telex.

„Nagyobb volt, mint az élet. Nagyobb hatással volt az életemre, mint bárki más, akit ismerek. Tehetséges volt, szeretetteljes, adakozó, és végtelenül jól tudott szórakoztatni az eszével és a történetmesélő képességeivel. Meg vagyok döbbenve, hogy elment, és mindig hiányozni fog” – írta Paul Sizemore a közleményben.

Sizemore Detroitban született. Színészi pályafutása során kábítószer-függőséggel küzdött, és többször letartóztatták, mert kábítószer hatása alatt vezetett. Családon belüli erőszak miatt is többször problémái voltak a törvénnyel.

Sizemore olyan filmekben játszott, mint a Breaking Point (1991), Midair (1992), Tiszta románc (1993), Született gyilkosok (1994), Cutthroat (1995), Ryan közlegény megmentése (1998), vagy Black Hawk Down (2001).

2000-ben Golden Globe-díjra jelölték a legjobb színész kategóriájában a Tanúvédelem (1999) című filmben nyújtott alakításáért.

(Telex/TASR/parameter)