Meghalt az oltásellenes cseh énekesnő, aki szándékosan fertőződött meg koronavírussal

Ötvenhét éves korában meghalt Hana Horká, az Asonance cseh népzenekar énekese. Az együttes a honlapján erősítette meg a halálhírét - írja a style.hnonline.osobnosti.sk.

Meghalt az oltásellenes cseh énekesnő, aki szándékosan fertőződött meg koronavírussal
Fotó: Facebook

A Blesk.cz portál információi szerint a tragikus esemény hátterében az állhat, hogy az énekesnő szándékosan fertőződött meg koronavírussal az oltás elkerülése miatt, mert a betegségből való kigyógyulás egyenértékű lett volna számára az oltással.

Halála előtt néhány nappal Facebook-oldalán még arról írt, hogy ő már "kiszenvedte az egészet".

A szándékos megfertőződésről a Scalex néven ismert Miroslav Hlavička cseh zenész is tájékoztatta a nyilvánosságot a Facebookon:

"Ma meghalt Hana Horká énekesnő az Asonance-ból. Más hasonló gondolkodásúakat is arra szólított fel, hogy fertőződjenek meg "

- írta a zenész.

"Hana mindent megtett, hogy megbetegedjen. Örült családtagjai pozitivitásának, örült saját fertőzésének"

- írta a posztban.

A poszt alatti kommentekben a követői sajnálatukat fejezték ki az énekesnő halála miatt, és aggodalmukat a hozzáállásán, aminek végül tragikus következményei lettek.

Fia, Jan Rek azokat a szakértőket okolja édesanyja elvesztéséért, akik tiltakoznak az oltás ellen. Figyelmének céltáblája lett például a Tilia laboratórium vezetője, Soňa Peková, aki kockázatosnak minősítette a vakcinákat. Az énekes fia Jaroslav Flegrt is megnevezte, aki viszont gyakorlatilag minden internetes fellépéskor nagyon ajánlja az oltást. Egy másik általa megemlített személyiség Roman Šmucler fogorvos, aki ellenzi a széles körben elterjedt járványellenes intézkedések keménységét, beleértve az oltást is.

style.hnonline.osobnosti.sk/para