Meghalt Avicii

28 éves korában meghalt DJ Avicii, írja a BBC. A svéd származású lemezlovas Ománban veszítette életét.

Meghalt Avicii
Fotó: Funzine

Egyik hozzátartozója közleményében azt írta,

mély megrendüléssel tudatjuk, hogy elhunyt Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii. A család megrendült és mindenkit arra kérünk, hogy tisztelje a magánéletünket ebben a nehéz időszakban. További nyilatkozatot nem fogunk adni.

Calvin Harris a Twitteren reagált a tragikus hírre.

Mint fogalmazott,

lesújtó hírek Avicii-ról, egy csodálatos lélekről, egy szenvedélyes tehetségről, akire még sok dolog várt az életben. Szívemmel a családjával vagyok. Isten áldjon, Tim.

 

 

Avicii 2016-ban, 26 éves korában jelentette be, hogy visszavonul a koncertezéstől, mert akut hasnyálmirigy-gyulladása lett a túlzott alkoholfogyasztástól.

Később egy dokumentumfilm készült róla True stories címmel, amelyben bemutatják, min ment keresztül karriere csúcspontján.

A többszörös Grammy-díjas zenei producer és DJ a 2011-ben megjelent Levels című számával robbant be a köztudatba. A dal többek közt az USA-ban és az Egyesült Királyságban is első helyen végzett a toplistákon, valamint több mint 200 millióan streamelték Spotify-on.

A legnagyobb sikert a True című album hozta meg számára, amely hazánkban is platinalemez lett. Ez tartalmazza a többszörös platinaminősítést megszerző Wake Me Up-ot, amely 81 országban vezette a toplistákat és a Spotify legtöbbet streamelt száma lett.

24.hu