Megérkezett az új a-ha dal

Négy év szünet után újjáalakul a nyolcvanas évek egyik emblematikus popzenekara, mely a kilencvenes és a kétezres években is adott ki emlékezetes dalokat és lemezeket. Morten Harket, Magne Furuholmen és Pal Waaktaar-Savoy legutóbbi nagylemeze, a Foot Of The Mountain hat évvel ezelőtt, 2009-ben jelent meg – egy évvel később a zenekar búcsúturnéra indult, majd feloszlott – írja a hvg.hu.

Megérkezett az új a-ha dal
Fotó: Mirror

Az, hogy mégis újrakezdik, a zenekar gitárosa Pal Waaktaar-Savoy szerint egy természetesen folyamat eredménye: "Egészen egyszerűen indult az egész: Morten beugrott a stúdiómba, én pedig mutattam neki pár dalt, amelyeken épp dolgoztam. Azokhoz, amiket érdekesnek talált, kitalált énektémákat és felénekelte azokat, amelyeket pedig nem, azokat hagytuk" – nyilatkozta még tavasszal a zenész. Kiemelte azt is, nem volt sem határidő, sem kiadói nyomás, sem tervezett turné, s mindez – az, hogy "radar alatt repülve" készíthettek új számokat – jó hatással volt az alkotói folyamatokra, s eszükbe juttatta a zenekar egészen korai korszakát.

Az a-ha ősszel fellép a jubileumi, 30. Rock In Rio fesztiválon, 2016-ban pedig turnéra indul – a zenekar 15 koncertet ad Németországban, Ausztriában és Svájcban. Térben legközelebb április 10-én, Bécsben, a Stadhalléban hallhatják a régi slágereket és az új számokat a magyar rajongók. Az új album szeptember 4-én jön ki Cast In Steel címmel.

Most azonban már itt az új dal (egy, a zenekartól megszokott veretes, míves popszerzemény), az Under The Make-up, és annak krimihangulatú klipje.

hvg.hu