Medve garázdálkodott órákon át a konyhában

Amerikai vadvédelmi illetékesek lelőtték azt a medvét, amely kedd éjjel betört egy coloradói házba és órákon át élelmiszer után kutatott, miközben a ház tulajdonosa az emeleten aludt.

Medve garázdálkodott órákon át a konyhában
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A The Colorado Spring Gazette helyi lap híre szerint a medve hat órán át kutakodott a konyhában. Két lábon állva könnyen ki tudta nyitni mellső mancsaival a hűtőszekrényt a biztonsági kamera felvétele szerint.

A medvét azután lőtték le, hogy elhagyta az épületet.

A vadvédelmi illetékesek elmondták, ugyanarról a medvéről van szó, amely júniusban egy másik házból jégkrémet és édességet lopott el, majd néhány nappal később egy garázs körül ólálkodott, fogva tartva annak tulajdonosát gépkocsijában.

Idaho államban bocsát védő óriás fekete medve támadott meg kedden egy kutyákat sétáltató 60 éves nőt a Panhandle erdőben. A ragadozó a fején, oldalán és hasán harapta meg a nőt, akit súlyos, de nem életveszélyes állapotban kórházba vittek - közölte a helyi vadvédelmi szolgálat illetékese. 

A sok vért vesztett áldozatnak sikerült egy kunyhóban meghúznia magát, telefonon riasztotta rokonait, akik üvöltözésükkel űzték el az állatot.

Az anyamedve és bocsa egy áfonyásban volt, amikor a kutyák megijesztették őket. A medve bocsát védve támadott. A kutyákat is megsebesítette. Őket állatorvosok látták el - közölték illetékesek.

A vadvédelmi szolgálat emberei le akarták lőni ezt az állatot is, de az átjutva a folyón eltűnt előlük.

(MTI)