Matovič kiszolgált egy pincért, de óriási öngól lett belőle

Gesztus akart lenni, de lebőgés lett a vége, és nem azért, mert miniszterelnökünk olyan pocsék pincér lenne.

Matovič kiszolgált egy pincért, de óriási öngól lett belőle
Mikor is láttuk így őt utoljára?

Boris Kollár, a parlament elnöke rögzítette, majd tette közzé a videót, melyen az látszik, hogy Igor Matovič tisztelete jeléül felszolgál egy kávét a kormányhivatal pincérének, aki már évtizedek óta végzi ezt a dolgát. 

Kollár az egeészet úgy kommentálta, hogy éppen véget ért a koalíciós tanács, mikor a pincér megjelent a kávékkal. "A kormányfő pedig azt mondta neki, üljön le, nem inna meg velünk egy kávét?!"

"Itt egy úr, aki 30 éve szolgálja ki a miniszterelnököket, és most a 30-as miniszterelnök szolgálja ki a pincér urat" - folytatja a videóban Kollár. Majd a pincér úrhoz fordul, aki elmondja, hogy ennyi év után ez először fordul elő, és ez valami csodálatos.

A videó szereplői viszont egy rendkívül fontos dologról megfeledkeztek: egy kivételével egyikük sem visel szájmaszkot. Emiatt pedig meg is kapták a magukét. 

Ugyanis éppen azok nem tartják be a biztonsági intézkedéseket, akik bevezették azokat. A szájmaszk viselete ugyanis kötelező, miközben ennek megszegése pénzbüntetést von maga után.

"Egész Szlovákiába belemasszírozzák, hogyan kell védenünk magunkat és másokat is a szájmaszk viseletével, és a zárt helyiségben ülő öt személyből négyen nincsen, és ezzel még dicsekednek is. Mind egyenlőek vagyunk, csak vannak egyenlőbbek" - adott nekik egy kommentelő, akire a Nový Čas figyelt fel.

"Maguknak nem kell szájmaszkot viselniük? Szlovákiában rendőrök rohangálnak veszettül és büntetik az embereket, ha nem viselnek maszkot, erre maguk? Maguk ez alól mentesülnek? Nem ciki maguknak, hogy bort isznak és vizet prédikálnak?" - írta egy másik.

Matovič erre nem éppen úgy reagált a Facebookon, mint aki bánná, ami történt. Ezt írta: 

"Ez van, mikor egy pillanatra nem figyelünk Borisra és ő valamit felvesz, amit nem szabadott volna. És ha önöknek azok a maszkok a legsúlyosabbak ezen a videón, akkor tudják meg, hogy maszkban elég ostobán néz ki kávét inni."

(Čas.sk)