Már nem Guinness-rekorder Bobi, akit a világ legidősebb kutyájának tartottak

Már nem Guinness-rekorder Bobi, akiről azt lehet tudni, hogy a világ legidősebb kutyájának tartották – idézi a hvg.hu-t a Sky News.

Már nem Guinness-rekorder Bobi, akit a világ legidősebb kutyájának tartottak
-illusztráció- (Fotó: Wikimedia Commons)

A kutyus 2023 októberében múlt ki, és gazdája elmondása szerint 31 éves és 165 napos volt, mikor meghalt. Sok állatorvos akkoriban azt mondta, hogy az nem igaz, hogy egy portugál masztiff ilyen sokáig él. Ezután a a Guinness Rekordok Világszövetsége vizsgálatot indított, és úgy döntöttek, hogy nincs arra dntö bizonyíték, hogy Bobi valóban ilyen sokáig élt.

Annak ellenére született ez a döntés, hogy Bobi a portugál kormány kisállat-adatbázisa és a portugáliai Állatorvosok Országos Szövetsége szerint is annyi évet élt, amennyit a gazdája mondott róla. Azonban a kutyatulajdonosok önbevallása alapján történik a kor bevallása.

Bobi élete nagy részét Conqueirosban töltötte. Leonel Costa, a gazdi egyelőre nem nyilatkozott a rekordelvétellel kapcsolatban.

Bobi tavaly februárban vált Guinness-rekorderré, ő lett a legrégebb óta élő kutya az egész világon. Ő döntötte meg egy ausztráliai kutyus, Bluey rekordját, aki 29 évesen és 5 hónaposan múlt ki még 1939-ben.

viahvg.hu