Ön már álmodott arról, hogy kiestek a fogai, vagy repült, netán meztelen volt? Most megtudhatja, mit jelenthetnek ezek az álmok

Biztosan már mindenki elgondolkodott azon, hogy mit jelenthetnek az álmai. A szakértők szerint az z alvás közben látottak fontos információkkal szolgálhatnak, amelyek elárulnak valamit a valós életünkről - idézi a The Mirrort a Čas.sk.

Ön már álmodott arról, hogy kiestek a fogai, vagy repült, netán meztelen volt? Most megtudhatja, mit jelenthetnek ezek az álmok
-illusztráció- (Fotó: Pexels)

A BedKingdom alvásszakértői elárulják, mit jelenthetnek egyes álmok, és hogy miért lehetnek fontosak számunkra.

Zuhanás

Az ilyen rémálmok egyike az, amelyben úgy érzi magát az ember, mintha a szó szoros értelmében a föld felé zuhanna – hogy aztán pillanatok múlva  zavartan ébred fel az ember.

"Az ilyen típusú álmok értelmezése a félelem és a kiszolgáltatottság érzésére összpontosít. Ez jelezheti azt, hogy túlterheltek vagyunk. Az is lehetséges, hogy a zuhanással kapcsolatos álmokat a tudatalatti figyelmeztetésként használja. Ha egy helyzetben elveszítjük a kontrollt, az álmodás közbeni zuhanásként is megnyilvánulhat"

- mondták a szakértők.

Üldöznek minket álmunkban

Ezek a látomások nagyon nyugtalanítóak lehetnek, és felébredés után az ember teljesen kimerültnek érzi magát.

"A stressz és a szorongás ennek a fő oka. Ha valaki éber életében is fenyegetve érzi magát, ez üldözéses álmokban nyilvánul meg"

- magyarázzák az álomszakértők. "Néha ezek az álmok a harag következményei lehetnek, és arra figyelmeztetnek, hogy figyeljünk az esetleges fenyegetésekre."

Fogak elvesztése

A fogak kihullásával kapcsolatos álmok is nagyon gyakoriak, és a bizonytalanság érzéséhez kapcsolódnak.

"A fogak kihullásával kapcsolatos álmok általában azzal járnak, hogy nem érzi magát vonzónak, vagy negatív gondolatai vannak magáról az embernek. Ezen álmok oka kommunikációs problémák is lehetnek, mert az elvesztett fogak megnehezíthetik a beszédet. Az ilyen típusú álmok egyúttal azt is jelzik, hogy valaki önbizalomhiányban szenved”

– mondták a szakértők.

Meztelenség

"A nyilvános helyeken, például az iskolában vagy a munkahelyen való meztelenségről szóló álmokat a hibáztatás érzése válthatja ki. A meztelenséggel kapcsolatos álmok azonban azt is jelezhetik, hogy az ember elégedett saját magával, jelenlegi helyzetével."

Repülés

A repülésről szóló álmok elég nyugtalanítóak lehetnek, és több jelentésük is van.

"A repülési képesség a szabadsággal függnek össze. Ha azonban álmodban nem tudsz repülni, az önbizalomhiányra utalhat. Ha valaki más is van az álmodban, ez azt jelezheti, hogy visszatart téged, és megakadályoz abban, hogy végrehajtsd a terveidet" 

– áll az álomszakértők magyarázatában.

Čas.sk/para