Majdnem öngyilkos lett a volt top 10-es teniszező

Jelena Dokic, az ausztrálok volt top 10-es teniszezője azt írta, áprilisban közel volt ahhoz, hogy öngyilkosságot kövessen el, de úgy érzi, már a gyógyulás útjára lépett.

Majdnem öngyilkos lett a volt top 10-es teniszező
Fotó: TASR/AP

A játékos, akinek 2014-ben volt az utolsó profi mérkőzése, az utóbbi években pedig televíziós kommentátorként tevékenykedett, a közösségi oldalán közzétett üzenetben úgy fogalmazott: folyamatosan szomorúsággal és lelki fájdalommal küzd.

"Ördögi kör van a fejemben. Az eredmény: április 28-án majdnem leugrottam a 26. emeleti erkélyemről" - írta posztjában a 39 éves Dokic. - "Csak arra vágytam, hogy megszűnjön a fájdalom és a szenvedés. Végül visszahúztam magam valahogy, nem is tudom, hogyan."

Az egykori Jugoszláviában született ex-teniszező mindig nyíltan beszélt mentális harcairól, a 2017-ben megjelent "Törhetetlen" című könyvében részletesen beszámolt arról, hogy édesapja évekig fizikailag és lelkileg bántalmazta.

Dokic az Instagramon azt írta, az elmúlt fél év nagyon kemény volt a számára, de végül professzionális segítséget kért és az használt, megmentette az életét.

"A mosdóban bujkáltam a munkahelyemen, hogy senki ne lássa a könnyeimet, otthon, a négy fal között pedig megállíthatatlanul sírtam, elviselhetetlen volt" - mondta a sportoló, aki negyedik helyen is állt a világranglistát és egyesben hat WTA-tornagyőzelmet aratott.

"Azért írok erről, mert tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezzel küzd. Csak tudjátok, hogy nem vagytok egyedül" - fogalmazott Dokic, hozzátéve: úgy érzi, már a gyógyulás útjára lépett.

A bejegyzéshez az ausztrál sport több meghatározó személyisége is támogató üzenetet küldött.

A teniszen belül azóta van fókuszban a mentális egészség, hogy a volt világelső Oszaka Naomi tavaly visszalépett a francia nyílt bajnokságtól, mondván, depresszióval küzd. A férfi világranglista jelenlegi második helyezettje, Alexander Zverev az idei Roland Garroson azt mondta: a közösségi média jelenléte miatt a mai játékosok "sokkal több gyűlöletnek" vannak kitéve, mint elődeik.


(MTI)