Luxushotelként nyílt meg újra a New York-i Kennedy repülőtér híres TWA terminálja

Luxushotelként nyílt meg a New York-i Kennedy repülőtér híres szárnyas TWA terminálja. A terminál nevét a Trans World Airlines (TWA) amerikai légitársaságról kapta, annak 2001-es megszűnéséig működött.

Luxushotelként nyílt meg újra a New York-i Kennedy repülőtér híres TWA terminálja
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia) (A többi képért KATT a fotóra!)

A 268 millió dolláros átalakítás nyomán a történelmi épületben 512 szobás szállodát alakítottak ki, amelyben 250 dollárnál kezdődik egy éjszaka. A vastag, zajszigetelő ablakokból a fel- és leszálló repülőgépeket látni. A szállodának hat étterme is van, ezek egyikét Jean-Georges Vongerichten francia-amerikai sztárséf vezeti. Nyolc bárja közül az egyiket pedig egy régi TWA repülőben rendezték be, amelyet egykor dél-amerikai drogkereskedők vásároltak meg és használtak.

A luxushotelt Andrew Cuomo New York-i polgármester nyitotta meg. Mint felidézte: Queensben nőtt fel, és gyermekként elállt a szava a terminál láttán, mivel az korát megelőzve a New York-i kreativitás és merészség vízióját tükrözte.

Az 1962-ben átadott épületet Eero Saarinen finn építész tervezte az első űrrepülések korszakában. 

"A légiközpontot a repülés katedrálisának építették"

- hangsúlyozta a megnyitón az ingatlanfejlesztő Tyler Morse. 

A terminál több mint 18 ezer négyzetméteres előcsarnokában a Trans World Airlines légitársaság történetét is bemutatják. A hotelnek egy kilencszáz négyzetméteres kilátóterasza is van úszómedencével.

A JFK repülőteret hamarosan szintén felújítják, a várhatóan 2020-ban kezdődő renoválásra mintegy 13 milliárd dollárt költenek.

(MTI)