Léteznek időutazók? Kiderült, hogy ki az 1930-as években készült filmfelvételen látható nő, aki állítólag egy mobiltelefonba beszél (VIDEÓ)

Egy nő egy 1930-as évekbeli videón olyan tárgyat tart a kezében, ami nagyon hasonlít egy mai mobiltelefonhoz.

Léteznek időutazók? Kiderült, hogy ki az 1930-as években készült filmfelvételen látható nő, aki állítólag egy mobiltelefonba beszél (VIDEÓ)
Fotó: Youtube.com/AlienDisclosureGroup-Screenshot

Ez a felfedezés felkeltette sok összeesküvés-elmélet hívő figyelmét, akik a videót az időutazás valódi bizonyítékának tartják. Az Unilad portál szerint az egyik felhasználó YouTube-on közzétett elmélete is az igazat bizonyítja.

A szokatlan videót 1938-ban készítették, és 2013-ban jelent meg az interneten. A felvételen az látható, ahogy a munkások csoportosan hagyják el a gyárat. Azonban egy nő is feltűnik a tömegben, korabeli munkásruhába öltözve, miközben úgy néz ki, hogy a füléhez tartott tárgyba beszél. Ezért sok összeesküvő-elmélet hívő azonnal elkezdte azt terjeszteni, hogy a nő egy időutazó, aki telefonon beszél valakivel.

2013-ban egy Planetcheck becenéven ismert YouTuber közzétett egy elméletet a titokzatos nő kilétéről, akinek, a dédnagyanyja volt az illető, akit Gertrude Jonesnak hívnak.

"Csak 17 éves volt, amikor ez a videó készült. Megkérdeztem tőle, hogy emlékszik-e a felvételre, és azt mondta, elég jól emlékszik rá"

- írta az illető.

A Youtuber azt is hozzátette, hogy a jelenleg a fegyverkezésre, vegyiparra és rakétaiparra koncentráló Dupontnak a helyi gyárában volt telefonos kommunikációs részlege.

"Kísérleteztek vezeték nélküli mobiltelefonok készítésével. Egy hétre odaadták Gertrude-nak és öt másik nőnek, hogy teszteljék őket. A videóban az egyik tudóssal beszélget, aki tőle jobbra sétál, és egy másik vezeték nélküli telefont tart a kezében" 

– mesélte Planetcheck.

A felhasználó részletes leírást is adott a dédnagymamája kezében tartott tárgyyról:

"Világosbarna színű és bakelit anyagból készült. Belül kis gombok vannak. Számlapján 0-9 között találhatóak a számok,  nagyon kopott. Az aljára Dupont Co. van írva. Súlya kb negyed kiló. Üvegvitrinbe van zárva, és hosszú évek óta nem használták. Senki sem nyúlt hozzá"

– tette hozzá.

Sok más felhasználó is hozzászólt a videóhoz, de őket nem nyűgözte le a felvétel.

"Biztos vagyok benne, hogy a kezében lévő készülék nem lenne olyan kicsi. Ez a tárgy nagyjából akkora, mint egy modern telefon. De a 80-as évek elején az embereknek aktatáskában kellett hordaniuk, később pedig akkorák voltak, mint a tégla"

-  írt az egyik felhasználó.