Leonardo DiCaprio többmillió dollárral támogatja az Amazonas védelmét

Az amerikai színész 5 millió dollárt utalt át az Amazon Erdészeti Alapítványhoz, ami pénzt gyűjt  az „őslakos közösségek és más helyi partnerek kritikus erőforrásainak összpontosítása érdekében, amely az Amazon életmentő biológiai sokféleségének védelme érdekében működik az egész térségben jelenleg égő tűzvész ellen” - írja a Blikk.

Leonardo DiCaprio többmillió dollárral támogatja az Amazonas védelmét
Fotó: AP

A pénz Steve Jobs üzvegyének és egy amerikai befektetési bankárral alapított Föld Szövetsége nevű szervezeten keresztül jutott el az alapítványhoz. DiCaprio gyűjtést hirdetett az Instagram-oldalán is, s arra kéri követőit, rajongóit, hogy ők is járuljanak hozzá ők is az Amazonas megmentéséhez.

"Az Amazon nemcsak erőforrás az ott élő őslakos közösségek számára. Ez nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban, és nélküle globálisan k....tt szar helyzetben vagyunk, világosan fogalmazva! Ha nem tudsz 5 millió dollárt vállalni (valószínűleg), akkor van legalább egy nagyszerű módszer, amellyel segíthetsz - egyél kevesebb húst"

- olvasható a filmsztár Instagram-oldalán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio),

viaBlikk