Leonardo DiCaprio botrányba keveredett - 80 ezer fontot fizetett egy nagykövetségi tisztviselőnek, hogy diplomatautóval utazgathasson Londonban

Leonardo DiCaprio és Elefántcsontpart állam londoni nagykövetségének egyik tisztviselője botrányba keveredett – írja a Nový Čas.

Leonardo DiCaprio botrányba keveredett - 80 ezer fontot fizetett egy nagykövetségi tisztviselőnek, hogy diplomatautóval utazgathasson Londonban
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Állítólag a színész 80 ezer font kenőpénzt fizetve visszaél a diplomáciai járművekkel, hogy előszeretettel utazhasson velük Londonon keresztül, és ennek köszönhetően ne kelljen dugóban állnia.

A hollywoodi színésznek azonban nincs joga a diplomáciai mentelmi joghoz, és ez a hatalmi pozícióból származó kiváltságokkal való nyilvánvaló visszaélés. Az Oscar-díjas színészt a forgalmat elkerülve csattogtatták egy diplomáciai jelzésekkel ellátott kék Range Roverrel. Egy elefántcsontparti tisztviselő kenőpénzért kölcsönadta neki a járművet.

„Nem titok, hogy Leonardónak vannak barátai magas helyeken, de ezek még az ő mércéje szerint is nagyon magas pozíciók. Minden diplomataautó egyértelműen felismerhető a rendszámáról, és a volán mögött ülő személy diplomáciai mentességgel rendelkezik, így időnként gyorshajtás vagy piros lámpán való futás nem jelentene problémát. Még a Chiltern Firehouse-nál is kiteteti és felvetteti magát"

– idézte a The Sun az újságot.

Nový Čas/para


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: