Lakástűzben meghalt a Barátok közt és a Jóban-Rosszban egykori ifjú sztárja!

Elhunyt Babicsek Bernát harmonikaművész, színész, aki elsősorban a Szeress most!, a Barátok közt és a Jóban Rosszban című sorozatokból ismert.

Lakástűzben meghalt a Barátok közt és a Jóban-Rosszban egykori ifjú sztárja!
Babicsek Bernát Facebook-oldala

A tragédiáról elsőként az Irigy Hónaljmirigy számolt be, amely együtt dolgozott a zenésszel. Ettől teljesen függetlenül jelent meg a hír az MTI-n: Holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban.

Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának! - írja a zenekar a bejegyzésében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője, Mukics Dániel a tűzesetről annyit közölt, a Pest megyei Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak. A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához - írta Mukics Dániel, hozzátéve: a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

A két tragikus eseményt végül nem hivatalos forrásokra hivatkozva a Blikk kötötte össze. Egy nappal korábban még Pokorny Lia színésznő posztolt arról, hogy együtt játszottak a Centrál Színházban.

Tegnap viszont már szívszorító sorokkal búcsúzott tőle:

"Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben fehér galambokat. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy - nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább - Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison."

Búcsúzott tőle emellett zenekara, a Paddy and The Rats, melynek 2012 óta Bernie Bellamy művésznéven dalokat írt: 

(MTI/Blikk/parameter)