Kristályt tartalmazó emlékérmét bocsátanak ki Harry herceg és Meghan Markle esküvője alkalmából

Kristályokkal díszített ezüst emlékérmét bocsátanak ki Kanadában Harry brit herceg és Meghan Markle amerikai színésznő május 19-i esküvője alkalmából.

Kristályt tartalmazó emlékérmét bocsátanak ki Harry herceg és Meghan Markle esküvője alkalmából
Fotó: AP

A 99,99 százalék tisztaságú érmére a pár portréját vésték az eljegyzési fotók egyike alapján, az arcképeket angol rózsák, Kanada szimbólumaként juharfalevelek, Harry herceg címerére utalva pedig kagylók övezik. A nemesfémbe három Swarovski-kristályt illesztettek a menyasszony három gyémántköves jegygyűrűjére utalva.

Fotó: yogabeautyhealth.com

A 20 kanadai dollár névértékű emlékérmét 104,95 kanadai dollárért árusítják a Kanadai Királyi Pénzverde online boltjában, 15 ezer darabra limitált példányban. 

A Joel Kimmel tervezte emlékérme hátoldalán a kanadai államfő, II. Erzsébet királynő portréja látható Susanna Blunt vancouveri művész tervezésében - közölték a gyűjtői érme szerdai bemutatóján. 

A pénzverde az érmekibocsátási díj megfizetése helyett 25 ezer kanadai dollár adományt nyújt egy mentális egészséggel foglalkozó torontói alapítványnak, mivel Harry hercegnek szívügye a mentális egészség védelme.

(MTI)